Nya surdegsbröd från Pågen

Nya surdegsbröd från Pågen, RågLevain

Nya surdegsbröd från Pågen, RågLevain

Nya surdegsbröd från Pågen, Mörk Surdegstoast

Nya surdegsbröd från Pågen, Mörk Surdegstoast

Jag älskar bröd. Äter det alltid som en del av frukost och kvällsfika. Ibland hembakt, men ofta köpebröd av ren lathet. Jag köper eller bakar allt från surdegsbröd till limpa, högt som lågt alltså. Surdegstrenden håller i sig. Surdegsbröd har blivit en självklar del av såväl svenskarnas vardag som till helgfrukosten. Utbudet av surdegsbröd i butik blir bara större och större och nu kommer två nya surdegsbröd från Pågen.

RågLevain

RågLevain

Mörk Surdegstoast

Mörk Surdegstoast

Det är dels en levain, RågLevain. Dels Mörk Surdegstoast med honung.

Godare frukost helt enkelt. RågLevain till vänster, Pågen limpa till höger

Godare frukost helt enkelt. RågLevain till vänster, Pågen limpa till höger

RågLevain bakas på vetemjöl, groddad råg, vatten, surdeg, malt, jäst och salt och innehåller inget konserveringsmedel. Surdegen ger lite syrligare smak och brödet är mer rustikt, typ grövre, än ett ett vetesurdegsbröd. Den har inte samma knapriga skorpa som det surdegsbröd du bakar själv eller köper i bageri men det kompenseras av ett saftig, lite segare inre med god smak från den groddade rågen.

Rostat bröd med ost.

Rostat bröd med ost.

Mörk surdegstoast med honung är ett riktigt mörkt toastbröd bakat på vetemjöl, vatten, klippta rågkärnor, surdeg, jäst, malt fullkornsvetemjöl, fullkornshavremjöl, solroskärnor, honung, rapsolja, kornmjöl, rågmjöl, vallmofrö och havssalt. En toast full med fiber och fullkorn alltså. Bra tuggmotstånd och fin surdegssmak.

RågLevain gick hem framför allt hos mig och Mattias. Jag tycker det var riktigt gott! Barnen tyckte det var okej men föredrar vanlig limpsmörgås. Den mörka surdegstoasten fick tummen ner av alla utom mig. Tydligen ska rostat bröd vara ljust och lätt, inte mörkt och grovt. Nästa gång får vi testa brödet utan att rosta. Kanske uppskattas det bättre då?!

*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag får inget för att skriva detta inlägg ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *