Korvbrödsbagarn Fibrer & Fullkorn

(Varuprov – ej betalt samarbete) Allt fler svenskar vill äta mer hälsosamt, bland annat genom att få in mer fullkorn och fibrer i vardagen. I min familj proppar vi oss mängder av ljust, näringsfattigt bröd. Vem tackar nej till limpa liksom! En klassisk fredagsrätt hemma hos mig är hamburgare i bröd och en klassisk lördagslunch korv med bröd. Nästan uteslutande är både burgar- och korvbröd ljusa såklart. Men i förra veckan lanserade Korvbrödsbagarn Fibrer & Fullkorn, dvs korv- och hamburgerbröd med mer fibrer och fullkorn.


Korvbrödsbagarns nyhet Fibrer & Fullkorn innebär ett mer hälsosamt val av korv- och hamburgerbröd. De är nyckelhål- och Från Sverigemärkt, bakade på havre och fullkorn, har ett lågt sockerinnehåll, hög fiberhalt, ca 7%, och 24 % fullkorn. Det ger bröden en bra mättnadskänsla och god energi. Nu kanske inte det man stoppar i bröden är det nyttigaste som finns, men alla bäckar små!

Vi har testat både korvbröd och hamburgerbröd. Bröden är härligt fluffiga och välsmakande och med en riktigt god smak. Just att de smakar något är det som jag tycker gör att de skiljer sig från de ”vanliga” korv- och burgarbröden. De har karaktär, och en god sådan om ni frågar oss! Jag kommer absolut fortsätta köpa hem dessa, speciellt korvbröden där brödet inte har lika framträdande och betydande roll. Vad gäller hamburgerbröd är annars familjens favorit Potato burger bun, men Fibrer & fullkorn är en stark konkurrent helt klart.

Förresten, hamburgerbröden funkar lika bra som frallor. Bre på smör och lägg på ett gott pålägg och du har en fantastisk smörgås!
Fibrer och Fullkorn finns i butik från och med vecka 36.
Senaste kommentarer