Korvbrödsbagarn Fibrer & Fullkorn

Korvbrödsbagarn Fibrer & Fullkorn
Korvbrödsbagarn Fibrer & Fullkorn

(Varuprov – ej betalt samarbete) Allt fler svenskar vill äta mer hälsosamt, bland annat genom att få in mer fullkorn och fibrer i vardagen. I min familj proppar vi oss mängder av ljust, näringsfattigt bröd. Vem tackar nej till limpa liksom! En klassisk fredagsrätt hemma hos mig är hamburgare i bröd och en klassisk lördagslunch korv med bröd. Nästan uteslutande är både burgar- och korvbröd ljusa såklart. Men i förra veckan lanserade Korvbrödsbagarn Fibrer & Fullkorn, dvs korv- och hamburgerbröd med mer fibrer och fullkorn.

Bröden har 7% fibrer och ca 25% fullkorn
Bröden har 7% fibrer och 24% fullkorn
nyckelhål- och Från Sverigemärkt, bakade på havre och fullkorn, har ett lågt sockerinnehåll
nyckelhål- och Från Sverigemärkt, bakade på havre och fullkorn, har ett lågt sockerinnehåll

Korvbrödsbagarns nyhet Fibrer & Fullkorn innebär ett mer hälsosamt val av korv- och hamburgerbröd. De är nyckelhål- och Från Sverigemärkt, bakade på havre och fullkorn, har ett lågt sockerinnehåll, hög fiberhalt, ca 7%, och 24 % fullkorn. Det ger bröden en bra mättnadskänsla och god energi. Nu kanske inte det man stoppar i bröden är det nyttigaste som finns, men alla bäckar små!

Hur äter du din korv? Ketchup? Senap? Toppings?
Hur äter du din korv? Ketchup? Senap? Toppings?

Vi har testat både korvbröd och hamburgerbröd. Bröden är härligt fluffiga och välsmakande och med en riktigt god smak. Just att de smakar något är det som jag tycker gör att de skiljer sig från de ”vanliga” korv- och burgarbröden. De har karaktär, och en god sådan om ni frågar oss! Jag kommer absolut fortsätta köpa hem dessa, speciellt korvbröden där brödet inte har lika framträdande och betydande roll. Vad gäller hamburgerbröd är annars familjens favorit Potato burger bun, men Fibrer & fullkorn är en stark konkurrent helt klart.

Jag väljer senap och surkål på min korv!
Jag väljer senap och surkål på min korv!

Förresten, hamburgerbröden funkar lika bra som frallor. Bre på smör och lägg på ett gott pålägg och du har en fantastisk smörgås!

Fibrer och Fullkorn finns i butik från och med vecka 36.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *