Hälsosamt och vegetariskt snack

Hälsosamt och vegetariskt snack

Hälsosamt och vegetariskt snack

Intresset för grön mat fortsätter att öka och parallellt med det förändras våra måltidsvanor. Allt fler överger de klassiska måltidsmönstren med tre stora mål om dagen för ett mer flexibelt förhållningssätt till mat. Man väljer att äta fler men mindre mål under dagen, varav ett mål gärna är ett hälsosamt och vegetariskt snack. Själv äter jag tre huvudmål – frukost, lunch och middag, samt två lite mindre mellanmål och ett kvällsmål. Det är viktigt att komma ihåg att vi alla har olika energibehov. Det finns inga rätt eller fel.

Ni är många som efterfrågar tips på goda och nyttiga mellanmål  Jag har tex tipsat om proteinpuddingkvarg/yoghurt med topping, grekisk yoghurt, rawbollar, smörgåsar, frukt, mugcake, ugnsbakad gröt, majskakor, smoothiemellanmålsmuffins, chokladchiapudding, keso och nötter, keso bowls och proteinpannkakor. Ett annat tips är hummus serverat med grönsaker och bröd.

Hummus, bröd och grönsaker är perfekt som gott och hälsosamt vegetariskt snack!

Hummus, bröd och grönsaker är perfekt som gott och hälsosamt vegetariskt snack!

För att möta konsumenternas efterfrågan på just hälsosamt och vegetariskt snack lanserar nu Felix en ekologisk hummus i tre olika smaker – Original, Rostad paprika samt Tomat och basilika. Hummusen är helt ekologisk, tillagad med bara naturliga ingredienser och är dessutom proteinrik. Att den är proteinrik gör den till en perfekt grund i mindre mål eftersom det ger bra mättnad. Bred hummusen på en god smörgås eller använd som dipp till dina favoritgrönsaker. Det är ett enkelt sätt att bli mätt och nöjd på. Perfekt som mellanmål eller varför inte till helgens fredagsmys?

Felix ekologisk hummus - nyhet i kyldisken.

Felix ekologisk hummus – nyhet i kyldisken.

Hummusen är verkligen god, nästan godare än den jag gör själv. Bra konsistens, krämig och smakrik, de snålar inte på kryddorna till min stora glädje! Det här kommer bli en storfavorit hemma hos oss. Perfekt att ta till när man snabbt vill ha något mättande och gott. Mattias gillar egentligen inte hummus och bönor men den här gillade han, framför allt Rostad paprika. Det var riktigt kul. Min favorit blev original, men alla tre var goda! Ska bli spännande att testa dom på barnen också.

Föresten, surdegsbaguetten från Fabrique var helt fantastiskt god. Kan vara en av de godaste baguetterna jag ätit. Alldeles färsk också. Jag fick ett perfekt avslut på en ganska jobbig dag!

Felix ekologiska hummus med grönsaker och baguette till kvällsfika de luxe!

Felix ekologiska hummus med grönsaker och baguette till kvällsfika de luxe!

Sååå gott!

Sååå gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *