Helstekt kyckling i Crock-Pot
Faktum är att det mesta man lagar till i sin Crock-Pot blir fantastiskt gott och mört. Ofta dessutom mycket godare och mörare än om man tillagar i gryta eller ugn. Kvällens middag var inget undantag från det. Jag gjorde helstekt kyckling i min Crock-Pot. Helstekt kyckling och klyftad sötpotatis. Jag har lagat hel kyckling i pottan förut men det var ett tag sedan så nu var det på tiden minst sagt!
Eftersom kycklingen saftar av sig så mycket behövs ingen vätska i botten alls. Klyfta bara sötpotatis (och/eller andra rotsaker som du gillar) och lägg i botten på din Crock-Pot. Ovanpå detta lägger du den hela kycklingen. Krydda efter eget smak och tycke. Jag tog salt, grillkrydda, peppar, torkad timjan och torkad basilika. På med locket. Tillaga på svag värme i 7 timmar.
Ta av locket på pottan och njut av alla goda dofter som sprider sig i hus och näsa. Mmmmmm! Och kycklingen sen då! Den var så mör att den bara föll isär. Smakrik och saftig – en rent magisk upplevelse. Sötpotatisen blev lite väl mjuk av att ligga i all kycklingvätska under den 7 timmar långa tillagningstiden. Den blev nästan som ett mos. Även om det var ett oerhört välsmakande sådant. Jag har tyvärr ingen lösning på detta men har du inget problem med att något grymt gott inte ser särskilt vackert ut så kör ändå. Det kommer jag göra. Däremot blir det inget kort på min upplagda (första) portion. Maten gjorde sig helt enkelt inte väl på kort.
Hel kyckling tillagad i Crock-Pot är ett måste. Godare finns knappt!
Senaste kommentarer