Helstekt kyckling i Crock-Pot

Helstekt kyckling i Crock-Pot

Helstekt kyckling i Crock-Pot

Faktum är att det mesta man lagar till i sin Crock-Pot blir fantastiskt gott och mört. Ofta dessutom mycket godare och mörare än om man tillagar i gryta eller ugn. Kvällens middag var inget undantag från det. Jag gjorde helstekt kyckling i min Crock-Pot. Helstekt kyckling och klyftad sötpotatis. Jag har lagat hel kyckling i pottan förut men det var ett tag sedan så nu var det på tiden minst sagt!

Eftersom kycklingen saftar av sig så mycket behövs ingen vätska i botten alls. Klyfta bara sötpotatis (och/eller andra rotsaker som du gillar) och lägg i botten på din Crock-Pot. Ovanpå detta lägger du den hela kycklingen. Krydda efter eget smak och tycke. Jag tog salt, grillkrydda, peppar, torkad timjan och torkad basilika. På med locket. Tillaga på svag värme i 7 timmar.

Njut av alla goda dofter som sprider sig i hus och näsa

Njut av alla goda dofter som sprider sig i hus och näsa

Ta av locket på pottan och njut av alla goda dofter som sprider sig i hus och näsa. Mmmmmm! Och kycklingen sen då! Den var så mör att den bara föll isär. Smakrik och saftig – en rent magisk upplevelse. Sötpotatisen blev lite väl mjuk av att ligga i all kycklingvätska under den 7 timmar långa tillagningstiden. Den blev nästan som ett mos. Även om det var ett oerhört välsmakande sådant. Jag har tyvärr ingen lösning på detta men har du inget problem med att något grymt gott inte ser särskilt vackert ut så kör ändå. Det kommer jag göra. Däremot blir det inget kort på min upplagda (första) portion. Maten gjorde sig helt enkelt inte väl på kort.

Hel kyckling tillagad i Crock-Pot är ett måste. Godare finns knappt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *