Hemgjord pesto

Jag älskar pesto. Pesto kan man ha till mycket. Det är inte mycket som slår en klassisk pesto till pasta, men kan även användas till kött, fisk, sallader eller som smaksättare på olika sätt. Idag finns mängder av sorter och varianter att köpa i affären med det är superenkel att svänga ihop själv och så mycket godare än köpevarianten. Här kommer mitt recept på hemgjord pesto.

Hemgjord pesto

Hemgjord pesto

Hemgjord pesto är mycket godare än köpevarianten.

Hemgjord pesto är mycket godare än köpevarianten.

Pesto, ca 4 dl (håller ca 1 vecka i kylskåp)

50 g pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2½ dl olivolja
ca 200 g parmesanost i små bitar
en skvätt vatten

Rosta pinjenötterna. Låt svalna. Mixa sedan ihop alla ingredienserna och även pinjenötterna till en slät pesto.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *