Små & fina filéer
Jag älskar kyckling. Kyckling är klimatsmart, näringsrik och lättlagad mat med mycket vitaminer, mineraler, proteiner och fett av bra kvalitet. Kronfågel har många produkter i sitt sortiment som tilltalar mig och min familj. Nu utökas sortimentet med en efterlängtad nyhet – Små & fina filéer.
Innerfilén på kycklingen beskrivs som den finaste och möraste delen på kycklingen. Små & fina filéer är just innerfiléer som har finputsats för att höja kvaliteten ytterligare. Senan och subtendern har tagits bort. Den ser därför extra trevlig ut på tallriken. Vi äter faktiskt till stor del även med ögonen, inte bara gomen.
Filéerna passar perfekt som de är tillsammans med lätta tillbehör som exempelvis vårens primörer. Hur gott låter det inte med Fröbakade små & fina filéer med vårprimörer ?!
Fröbakade små & fina filéer med vårprimörer, 4 port
Hemligheten bakom den här härliga rätten är ett täcke av pumpafrö, solrosfrö och fänkålsfrö vilket ger kycklingen en nötaktig och god smak. Servera med potatis, ångade primörer och en lagom het chiliyoghurt.
Ca 600 g Små & Fina Filéer
3 msk pumpafrön, hackade rostade
3 msk solrosfrön, hackade rostade
1 msk fänkålsfrön, krossade
Salt och peppar
12 små färskpotatisar
4 knipplökar
4 gröna sparrisar
8 små knippmorötter
10 salladsärtor
50 g smör
2 msk gräslök, skuren
4 gulbetor
Chiliyoghurt
3 dl mezeyoghurt
2 msk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
Salt
Sätt ugnen på 180° C. Salta och peppra de Små & Fina Filéerna och lägg på en smord plåt. Blanda fröna och lägg ett täcke över varje innerfilé. Baka i ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Koka potatisen. Koka grönsakerna och kyl i isvatten. Värm grönsakerna i smör vid servering. Toppa med gräslök och servera med en enkel och riktigt god chiliyoghurt.
Senaste kommentarer