Fint ska det vara
Lördagen bjöd på strålande väder. Självklart blev det därför grillning och sitta ute på altan som gällde vid middagen. Det är livskvalitet att sitta ute, njuta av god mat, familjens sällskap och solens värme.
Till förrätt blev det grillade quesadillas. Jag bredde ett tortillabröd per person med creme cheese, toppade med fint skuren purjolök och riven ost och toppade med ytterligare ett tortillabröd. De fick sedan ligga på grillen tills gyllenbrun färg och skars sedan upp i härliga mumsbitar. Vi hade några skivor pata negra över som vi också mumsade i oss. Så enkelt och gott!
Till huvudrätt grillade vi riktigt fin och mör Black Angus-entrecôte, inköpt på Kötthallen Sundbyberg. Vi har blivit riktiga köttgourmander må jag säga! Till detta grillade champinjoner och squash, hade underbar hasselbackspotatis, såser och sallad. Alltså, gott eller GOTT?! Hasselbackspotatis var länge sedan jag gjorde. Nu blir det ändring på det!!!
Efterrätt glass. Perfekt avslutning på en trevlig kväll!
Hasselbackspotatis, 4 port
1 kg potatis
20 g smör
2 msk ströbröd
Salt och peppar
Skala potatisen. Skär tunna skivor i potatisen utan att skära igenom. Lägg potatisarna i en träsked eller slev när du skär så undviker du att skära igenom. Lägg de skurna potatisarna i en ugnssäker form och pensla med smör. Strö på salt och peppar och stek dem i ugn på 225 grader i ca 45 min. Pensla med smör någon gång under tiden och strö på ströbröd när det återstår 10 minuter av stektiden.
Ååh vad gott!!
Hej! Just nu pågår en tävling på min blogg där du kan vinna en selfie-fjärrkontroll + en popcornmaskin i samarbete med roligaprylar.se. Delta du med! KRAM http://www.nattstad.se/ebbahellstrom/tavling-15222664