Fint ska det vara

Lördagen bjöd på strålande väder. Självklart blev det därför grillning och sitta ute på altan som gällde vid middagen. Det är livskvalitet att sitta ute, njuta av god mat, familjens sällskap och solens värme.

Quesadillas

Till förrätt blev det grillade quesadillas. Jag bredde ett tortillabröd per person med creme cheese, toppade med fint skuren purjolök och riven ost och toppade med ytterligare ett tortillabröd. De fick sedan ligga på grillen tills gyllenbrun färg och skars sedan upp i härliga mumsbitar. Vi hade några skivor pata negra över som vi också mumsade i oss. Så enkelt och gott!

Entrecote och hasselbackspotatis

Till huvudrätt grillade vi riktigt fin och mör Black Angus-entrecôte, inköpt på Kötthallen Sundbyberg. Vi har blivit riktiga köttgourmander må jag säga! Till detta grillade champinjoner och squash, hade underbar hasselbackspotatis, såser och sallad. Alltså, gott eller GOTT?! Hasselbackspotatis var länge sedan jag gjorde. Nu blir det ändring på det!!!

Efterrätt glass. Perfekt avslutning på en trevlig kväll!

Hasselbackspotatis, 4 port

1 kg potatis
20 g smör
2 msk ströbröd
Salt och peppar

Skala potatisen. Skär tunna skivor i potatisen utan att skära igenom. Lägg potatisarna i en träsked eller slev när du skär så undviker du att skära igenom. Lägg de skurna potatisarna i en ugnssäker form och pensla med smör. Strö på salt och peppar och stek dem i ugn på 225 grader i ca 45 min. Pensla med smör någon gång under tiden och strö på ströbröd när det återstår 10 minuter av stektiden.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Angelica skriver:

    Ååh vad gott!!

  2. ebba skriver:

    Hej! Just nu pågår en tävling på min blogg där du kan vinna en selfie-fjärrkontroll + en popcornmaskin i samarbete med roligaprylar.se. Delta du med! KRAM http://www.nattstad.se/ebbahellstrom/tavling-15222664

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.