Osötad ketchup

Felix Osötad Tomatketchup

Felix Osötad Tomatketchup

Utan tillsatt socker och sötningsmedel.

Utan tillsatt socker och sötningsmedel.

(varuprov) Det finns några saker som alltid finns hemma i mitt kylskåp. Mjölk, ägg, smör och ketchup. Ketchup kan man ha till mycket. Det är faktiskt svenskarnas vanligaste smaksättare. Vi har den högsta konsumtionen i världen, drygt 2 kilo ketchup per person. Trots vår stora konsumtion har ketchupen dåligt rykte men så dålig är den inte. Ketchup innehåller en hel del av antioxidanten lykopen som bidrar till att reducera risken för hjärtattack och vissa cancerformer. Ketchupen innehåller hela fem gånger mer lykopen än färsk tomat samt att kroppen lättare kan tillgodogöra sig effekten av lykopen från ketchup än färska tomater. Inte bara lykopen, tomater och tomatketchup innehåller dessutom en mängd olika näringsämnen som samverkar på ett kraftfullt sätt. Men okej, sockermängden i ketchup är ganska hög. Cirka 20% är socker.

Osötad ketchup på en lammragu.

Osötad ketchup på en lammragu.

Själva brukar vi köpa Heinz tomatketchup med 50% mindre socker, men den innehåller både sötningsmedel och tillsatt socker. Totalt 11.4% sockerarter. Att det någonsin skulle komma helt sockerfri ketchup trodde jag aldrig, men nu har precis Felix lanserat Osötad ketchup, helt utan både tillsatt socker och sötningsmedel. Den innehåller 5.3% sockerarter, men det kommer naturligt från tomaterna. Hur har då Felix lyckats skapa denna helt sockerfria ketchup? Det krävdes väldigt många olika receptförslag för att till slut nå ett resultat som de var nöjda med. Det man har gjort är att öka upp mängden solmogna tomater och balansera med rätt kryddning.

Vad är en korv och bröd utan ketchup?!

Vad är en korv och bröd utan ketchup?!

Smakar precis som vanlig ketchup!

Smakar precis som vanlig ketchup!

Felix Osötad Tomatketchup imponerar verkligen här hemma. Smakar precis som ”vanlig” ketchup. Jag skulle troligen inte kunna peka ut den osötade i ett blindtest. Smakar precis som ketchup ska smaka! Dom säger själva att Felix Osötad Tomatketchup inte exakt smakar som originalet, men har den karaktäristiska Felixsmaken. Som sagt, här hemma märker vi ingen skillnad. Det här är en galet bra produkt jag mer än gärna slår ett slag för, helt utan att få betalt för det. Den kommer verkligen göra en positiv skillnad i mångas vardag. Nu kan man själv äta, och ge sina barn, denna fantastiska och nyttiga smaksättare utan att ha dåligt samvete.

Felix Osötad Tomatketchup finns i butik från och med vecka 7, 2019. Samtidigt lanseras Felix Osötad Chilisås.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.