Incredible Sausage

Incredible Sausage från Hälsans Kök
Incredible Sausage från Hälsans Kök

För ett år sedan lanserade Hälsans Kök sin vegetariska burgare Incredible Burger, en burgare som precis som sin köttiga variant ”blöder” vid tillagning. Sedan kom Incredible Mince, en formbar färs. Ingen av dessa två gick hem hos mig och min flexiterianska familj. Det vi främst ogillade var doften. Nu kommer nästa produkt i Incredible-serien, Incredible Sausage.

En riktigt härlig korv-buffé!
En riktigt härlig korv-buffé!
Påminner mig inte helt om en traditionell köttkorv men något snarlikt i alla fall.
Påminner mig inte helt om en traditionell köttkorv men något snarlikt i alla fall.

Incredible Sausage är en vegetarisk korv som beskrivs som ”maffig och smakrik med rätt textur och ett innovativt vegetariskt skinn som ger rätt krisp i bettet”. Det som utmärker korven från andra vego-korvar på marknaden är att den är rå och inte förkokt, den har ett skinn som är gjort på alger, går utmärkt att lägga på grillen samt är saftig och med det typiska tuggmotståndet som hos en köttkorv.

Lunch with a view!
Lunch with a view!

Den nu lanserade vego-korven är en bratwurst-liknande korv gjord på ingredienser som soja, rödbetor, morötter, paprika, raps- och kokosolja. En korv som ligger helt rätt i tiden då vi är många som av olika anledningar vill minska på vår köttkonsumtion.

En korv med röd topping.
En korv med röd topping.
En korv med grön topping.
En korv med grön topping.

Idag fick jag som en av de första prova Incredile Sausage serverad med olika tillbehör. En hel buffé stod uppdukad. Det var bland annat korven såklart, goda korvbröd, surkål, rödkålssallad, grönkålssallad, hackade jalapenos, vegansk gurkmayo, vegansk sriracha mayo, rostad lök, senap och ketchup. Under tiden vi mumsade i oss härligheterna fick vi höra Hälsans Kök berätta om den teknik som gjort Incredible Sausage möjlig samt trendspanaren Lennart Wallander berätta om vegotrendens utveckling. Mycket intressant!

Trendspanar-Lennart och Hälsans köks marknadschef höll låda medan vi lät maten tysta mun.
Trendspanar-Lennart och Hälsans köks marknadschef höll låda medan vi lät maten tysta mun.

Jag blev riktigt positiv överraskad. Incredible Sausage luktar inte alls illa som jag uppfattar att de tidigare två produkterna luktar (ska läggas till att Hälsans Kök nu gör om receptet på Burger och Mince och de kommer framöver också få en mycket mer angenäm doft). Utseendemässigt tycker jag inte den ser ut som en köttkorv men är ändå korvlik. Bra krisp i skinnet och köttlik i konsistensen. Smaken är riktigt god. Är inte helt säker på att den har den klassiska smaken av en bratwurst men den smakar gott och det är huvudsaken.

Kan varmt rekommendera Incredible Sausage.
Kan varmt rekommendera Incredible Sausage.

Som ni märker kan jag verkligen rekommendera Incredible Sausage. Passar för alla som vill äta mindre kött eller inget kött alls. God, ett näringsmässigt bra alternativ och har lägre inverkan på klimatet. Priset är något högt, rekpris 37.90 kr, men det gäller de flesta köttsubstitut på marknaden.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *