Incredible mince från Hälsans kök

Incredible mince från Hälsans kök

Incredible mince från Hälsans kök

(Varuprov) I mars i år testade jag den veganska burgaren Incredible Burger från Hälsans kök. Burgaren är gjord på rå sojafärs och innehåller även rödbetor vilket gör att den upplevs som ”blodig” när den tillagas. Vi gillade inte burgarens doft rå och vid tillagning men smaken var helt okej. Nu bygger de vidare på konceptet och lanserar Incredible mince från Hälsans kök.

Incredible mince är väldigt snarlik köttfärs till utseendet.

Incredible mince är väldigt snarlik köttfärs till utseendet.

Incredible Mince är en formbar färs som passar perfekt till att göra bullar, biffar eller grillspett som kan kryddas och smaksättas efter tycke och smak. Självklart behöver den inte formas utan kan användas i en bolognese, till tacos, chili sin carne eller vad man nu vill. Samma användningsområde som köttfärs med andra ord.

Färsen är mycket lätt att forma.

Färsen är mycket lätt att forma.

De håller sig runda och fina i stekpannan.

De håller sig runda och fina i stekpannan.

Färsen är gjord av en blandning av soja, växtextrakt såsom rödbeta, morot och paprika samt vegetabiliska fetter. Den börjar säljas i butik denna vecka. En förpackning om 400 gram har ett rekommenderat butikspris på 39,90 kronor.

Färdiga Incredible bullar!

Färdiga Incredible bullar!

Jag testade att göra bullar av färsen i helgen. Till utseende är den väldigt snarlik köttfärs. Den doftar precis som Incredible burger, en doft jag som sagt inte är särskilt förtjust i. Färsen är lättarbetad och otroligt lätt att forma. Konsistensen är nästan som geggamoja, lite ”klistrig”. Bullarna var mycket lätta att steka och höll sig runda och fina. Se bara till att ha ordentligt med fett i pannan. Annars fastnar de lätt då färsen är väldigt fettsnål. Färgen är precis som Incredible burger lätt röd och inte brun som hos köttbullar. Bullarna blir saftiga med köttig konsistens. Men smaken, jag och familjen säger nej tack. Tyvärr, smakar konstgjort och inte alls gott… Vi föredrar bullar med kött helt enkelt.

Lätt rosa i färgen men saftig och köttig konsistens.

Lätt rosa i färgen men saftig och köttig konsistens.

Även om jag och familjen inte gillar dessa utan föredrar köttbullar är Incredible Mince ett perfekt alternativ för de som vill äta helt eller delvis veganskt/vegetariskt. Om ni gillar smaken det vill säga!

Incredible bullar, ca 5-6 port

1 dl ströbröd
2 dl vatten
1 gul lök
800 g Incredible mince
salt+peppar

Blanda 1 dl ströbröd och 2 dl vatten i bunke. Låt stå i ca 10 min. Blanda ner en finriven gul lök, 800 g Incredible mince, salt och peppar. Blanda, forma till runda bullar med sked doppad i vatten. Stek i smör eller margarin i stekpanna tills de får fin färg och är genomstekta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *