Nyttig pannacotta gjord på ProPud

Nyttig pannacotta gjord på ProPud

Nyttig pannacotta gjord på ProPud

Ni som läser min blogg vet att jag gillar det jag kallar godsaker – godis, glass, paj, bullar, chips, muffins, croissanter etc. Sånt som gör livet värt att leva. Men gott behöver inte betyda onyttigt. Det går att göra nyttiga bakverk och efterrätter. I söndags på fars dag hade Mattias önskat sig ett nyttigt fika och är det fars dag får far bestämma. Det blev därför en nyttig pannacotta gjord på ProPud vanilj. Övriga smaker går säkert lika bra. Varför inte saffran till jul?

Vackert, fräscht och gott!

Vackert, fräscht och gott!

Det enda som behövs är ProPud, gelatinblad, ev smaksättning och topping. Enkelt, billigt och nyttigt! Går oerhört snabbt att laga till också. Kräver dock 3-4 timmar i kylskåpet för att stå till sig så viss framförhållning kan behövas. Pannacottan blev helt perfekt. Fast, krämig konsistens. Den smakade riktigt gott! Inte lika söt som vanlig pannacotta, vilket inte behöver vara något negativt, tvärtom. Har svårt att tro att man skulle kunna gissa att den är nyttig om man inte visste om det. Skulle kunna gå som en ”vanlig” pannacotta. Så god var den. Kommer garanterat lagas till igen!

Funkar dessutom lika bra till frukost och mellanmål.

Nyttig pannacotta, 4 portioner

500 g ProPud Vanilj
3 gelatinblad
1/2 tsk vaniljpulver
Valfri topping, typ frukt, bär, granola, digestivesmul etc

Lägg gelatinbladen i blöt. När de mjuknat värmer man dem i mikrougn till dess att de smälter. Värm ProPud i en kastrull. Den får inte koka, då kan pannacottan skära sig. Häll i vaniljpulvret och gelatinet och blanda noggrant. Häll upp i fyra glas och låt stå i kylen i minst 4 h. Dekorera med valfri topping.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *