Nyttig pannacotta gjord på ProPud
Ni som läser min blogg vet att jag gillar det jag kallar godsaker – godis, glass, paj, bullar, chips, muffins, croissanter etc. Sånt som gör livet värt att leva. Men gott behöver inte betyda onyttigt. Det går att göra nyttiga bakverk och efterrätter. I söndags på fars dag hade Mattias önskat sig ett nyttigt fika och är det fars dag får far bestämma. Det blev därför en nyttig pannacotta gjord på ProPud vanilj. Övriga smaker går säkert lika bra. Varför inte saffran till jul?
Det enda som behövs är ProPud, gelatinblad, ev smaksättning och topping. Enkelt, billigt och nyttigt! Går oerhört snabbt att laga till också. Kräver dock 3-4 timmar i kylskåpet för att stå till sig så viss framförhållning kan behövas. Pannacottan blev helt perfekt. Fast, krämig konsistens. Den smakade riktigt gott! Inte lika söt som vanlig pannacotta, vilket inte behöver vara något negativt, tvärtom. Har svårt att tro att man skulle kunna gissa att den är nyttig om man inte visste om det. Skulle kunna gå som en ”vanlig” pannacotta. Så god var den. Kommer garanterat lagas till igen!
Funkar dessutom lika bra till frukost och mellanmål.
Nyttig pannacotta, 4 portioner
500 g ProPud Vanilj
3 gelatinblad
1/2 tsk vaniljpulver
Valfri topping, typ frukt, bär, granola, digestivesmul etc
Lägg gelatinbladen i blöt. När de mjuknat värmer man dem i mikrougn till dess att de smälter. Värm ProPud i en kastrull. Den får inte koka, då kan pannacottan skära sig. Häll i vaniljpulvret och gelatinet och blanda noggrant. Häll upp i fyra glas och låt stå i kylen i minst 4 h. Dekorera med valfri topping.
Senaste kommentarer