Jag tröttnar inte

De två maträtter jag lagar oftast är helt klart köttfärssås och spaghetti respektive ugnsbakad lax med tillbehör. Jag älskar dessa rätter. De är goda, nyttiga, går snabbt och enkelt att laga till och är relativt billiga också. Massa plus. Än så länge har varken jag eller någon annan i familjen tröttnat. Vi varierar ju med annan mat.

Kvällens middag blev vår numera klassiska köttfärsås och pasta och grönsaker till detta. Mycket gott!

Krämig köttfärssås, 6 port

800 g köttfärs
1 gul lök
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna. Finhacka lök och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop. Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Min favorit också 🙂 kram och tack för i fredags/Diana

  2. Håller med dig båda rätterna är super goda.

    Var gärna med i tävlingen om en sångpåse: http://lottizdays.blogg.se/2013/april/tavling-vinn-en-sangpase-fran-oskar-och-ellen-2.html

  3. Nu är vinnaren av tandborsten utsedd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *