Jessicas kyckling

Jessicas kyckling är min signaturrätt som rätt och slätt är kyckling i krämig sås, serverad med gott ris och näringsrika grönsaker. Jag började laga detta recept för över 15 år sedan och började servera det till våra middagsgäster. Varenda en vi har bjudit har älskat rätten och bett om receptet. Till slut började den gå under namnet ”Jessicas kyckling” bland våra nära och kära.

Den här rätten är inte bara fantastiskt god – den är också otroligt lätt att laga. Efter en kort förberedelse lagar den i princip sig själv i ugnen medan du själv kan ge dig ut i skidspåren, ta en löptur i skidback eller kolla på en bra tv-serie.

1 kg kycklinglårfilé
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
½ dl kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Lägg kycklingen i en form. Salta och peppra. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 – 1,5 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör! Servera med jasminris, en sallad och varför inte ett gott bröd till!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *