Jessicas kyckling

Jessicas kyckling är min signaturrätt som rätt och slätt är kyckling i krämig sås, serverad med gott ris och näringsrika grönsaker. Jag började laga detta recept för över 15 år sedan och började servera det till våra middagsgäster. Varenda en vi har bjudit har älskat rätten och bett om receptet. Till slut började den gå under namnet ”Jessicas kyckling” bland våra nära och kära.
Den här rätten är inte bara fantastiskt god – den är också otroligt lätt att laga. Efter en kort förberedelse lagar den i princip sig själv i ugnen medan du själv kan ge dig ut i skidspåren, ta en löptur i skidback eller kolla på en bra tv-serie.
1 kg kycklinglårfilé
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
½ dl kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Lägg kycklingen i en form. Salta och peppra. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 – 1,5 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör! Servera med jasminris, en sallad och varför inte ett gott bröd till!
Senaste kommentarer