Julens godaste kaka
Julens godaste kaka är enligt min familj helt klart korintkakan. Kan inte tänka mig en jul utan korintkakor faktiskt. Den bakas år efter år efter år. Samma recept som vanligt, varför ändra ett vinnande recept?! Läckra, spröda och fantastiskt goda mördegskakor som smälter i munnen samtidigt som korinterna ger en härlig seg, smakrik kontrast. Men alltså, mums!
För guds skull, förvara dom i frysen. Inte bara för att det i någon mån hindrar en från att lätt komma åt kakorna och äta upp alla på en gång, utan även för att de är som godaste iskalla. Då bli de extra goda och krispiga.
Jag gräddar mina kakor lite extra länge. De ska inte bli brända, bara få fin färg. Det gör också kakorna extra krispiga.
Korintkakor
200 gram smör
150 gram råsocker
100 gram korinter
250 gram vetemjöl
3 tsk bakpulver
Blanda smör och socker väl. Rör sedan ned korinterna. Rör ned bakpulver och mjöl, knåda ihop till en deg. Dela degen i två delar. Rulla vardera degbit till cirka 5 cm tjocka rullar. Skär dem i skivor. Placera kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till varje kaka med en gaffel för att få fint mönster. Grädda dem på 200 grader i mitten av ugnen i cirka 8 minuter, eller tills kakorna fått färg.
Senaste kommentarer