Julens godaste kaka

Julens godaste kaka
Julens godaste kaka

Julens godaste kaka är enligt min familj helt klart korintkakan. Kan inte tänka mig en jul utan korintkakor faktiskt. Den bakas år efter år efter år. Samma recept som vanligt, varför ändra ett vinnande recept?! Läckra, spröda och fantastiskt goda mördegskakor som smälter i munnen samtidigt som korinterna ger en härlig seg, smakrik kontrast. Men alltså, mums!

För guds skull, förvara dom i frysen. Inte bara för att det i någon mån hindrar en från att lätt komma åt kakorna och äta upp alla på en gång, utan även för att de är som godaste iskalla. Då bli de extra goda och krispiga.

Så goda att man inte bara kan ta en!
Så goda att man inte bara kan ta en!

Jag gräddar mina kakor lite extra länge. De ska inte bli brända, bara få fin färg. Det gör också kakorna extra krispiga.

Se nu till att testa mitt recept på världens godaste korintkaka!
Se nu till att testa mitt recept på världens godaste korintkaka!

Korintkakor

200 gram smör
150 gram råsocker
100 gram korinter
250 gram vetemjöl
3 tsk bakpulver

Blanda smör och socker väl. Rör sedan ned korinterna. Rör ned bakpulver och mjöl, knåda ihop till en deg. Dela degen i två delar. Rulla vardera degbit till cirka 5 cm tjocka rullar. Skär dem i skivor. Placera kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till varje kaka med en gaffel för att få fint mönster. Grädda dem på 200 grader i mitten av ugnen i cirka 8 minuter, eller tills kakorna fått färg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *