Klimatsmart Korv Stroganoff

Ibland (ofta?!) är det svårt att komma på vad man ska laga till middag. Det ska helst vara gott, nyttigt och passa hela familjen. Korv går nästan alltid hem hos både stor och liten. Gör det enkelt för dig och servera den grillad i bröd, med couscoussallad eller i en korvpasta. Ikväll blev den en klimatsmart Korv Stroganoff.

Korv Stroganoff behöver inte baseras på falukorv. Det fungerar tex lika bra med slantar av Lithells klimatsmarta sommarnyhet kycklinggrillkorv i smakerna Mozzarella & Soltorkad tomat samt Paprika. I kvällens stroganoff valde jag kycklinggrillkorv Paprika. Jag tänkte att paprika blir ett fint komplement till tomatsmakerna i rätten. Jag hade också ner ett par matskedar av en av Lithells nya toppings, Paprika & Tomat Relish, för extra smak och sting. I övrigt följde jag mitt klassiska Korv Stroganoff-recept som ni hittar nedan. Resultatet blev en vardagsmiddag med mycket goda smaker!

Klimatsmart Korv Stroganoff

Klimatsmart Korv Stroganoff

Korv Stroganoff, 4 port

800 g falukorv
1 gula lök
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
salt, peppar och paprikapulver.

Skärv korven i strimlor. Hacka löken. Fräs korven i olja eller smör i ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, tomatpuré och kryddor. Koka ca 10 minuter. Klart att servera med tex ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *