Klimatsmart köttbulle till jul

Klimatsmart köttbulle till jul

Klimatsmart köttbulle till jul

Som jag skrev om tidigare i veckan har restaurang Kalf & Hansen tagit fram en klimatsmart köttbulle till jul. Köttbullarna serveras på restaurangerna men kan även köpas med och tillagas hemma. De finns i tre varianter. Fläskkött smaksatt med kryddpeppar, fisk med smak av saffran och citron och vegetarisk med kryddnejlika. Jag köpte med en av varje sort hem för att testa. Valde de styckvis frysta.

Styckvis frysta för tillagning på hemmaplan.

Styckvis frysta för tillagning på hemmaplan.

De var mycket enkla att tillaga. Bara rakt in i ugn på ca 225 grader i 20 minuter (kan variera från ugn till ugn). Klart att servera med valfria tillbehör.

Alla tre köttbullar var riktigt goda och saftiga!

Alla tre köttbullar var riktigt goda och saftiga!

Oj, vad goda de var alla tre. Saftiga och smakrika. Den på fläskkött hade den mest traditionella smaken och fick tummen upp från hela familjen. Fisken hade en mild fin fisksmak och riktigt god och balanserad kryddning. Blev min favorit! Den vegetariska såg faktiskt inte så god ut men hade både en mycket god smak och härlig, lagom tuggig konsistens. Jag vet inte riktigt vad den innehåller men god var den.

Kan verkligen rekommendera er att köpa hem dessa eller göra nåt liknande själva. De flesta julbord behöver bli mer klimatsmarta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *