Knaprig och god granola

Jag älskar en riktigt god granola. Jag använder den som topping till yoghurt, fil eller mjölk. Jag har gjort granola många gånger men nu har jag gjort en ny knaprig och god granola. Kan vara den godaste, och enklaste, jag gjort faktiskt. Jag satte guldkant på den genom att i naturgodishyllen köpa lite gott och blandat som naturella valnötter, naturella cashewnötter, naturella mandlar, pistagenötter, kokoschips, torkad ingefära, russin, etc. Valde ut det jag gillar mest helt enkelt! Och resultatet blev alltså KANONERS! Det här receptet måste ni testa!

Grundrecept granola
4 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
200 g hackade nötter
1 tsk kanel
3 msk rapsolja
3 msk honung
Efter tid i ugnen, blanda ner tex russin, torkad sötad ingefära, bananchips, kokosflingor etc.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Värm rapsolja och honung i en kastrull. Häll över de torra ingredienserna och rör om så att allt blir fuktigt. Häll ut blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela ut jämt. Ställ in plåten i ugnen och rosta tills gyllenbrun. Rör om då och då. Låt svalna och blanda ner ev övriga ingredienser.
Senaste kommentarer