Min magiska hemgjorda granola

Min magiska hemgjorda granola

Min magiska hemgjorda granola

Vill bara återigen slå ett slag för min magiska hemgjorda granola. Nyttig, smakrik och knaprig. Jag gör små justeringar varje gång och den blir bara bättre och bättre. Jag älskar krispet från de svarta linserna, pumpakärnorna och solrosfröna så dessa får ta större plats i min favoritgranola. Jag har bytt ut sötningen från honung till dadelsirap. Dadelsirap är gjord på enbart dadlar, 200 g dadlar till 100 g sirap. Den är ett riktigt gott och ett bra alternativ till honung. Ger godare smak tycker jag!

Välfylld goodiebag till alla!

Välfylld goodiebag till alla!

Det som satte guldkant på den senaste omgången granola är att jag som nötter hackade ner en påse Smiling Cashew Kokos Ingefära som jag fick i min goodiebag på Yoga retreat i helgen som var. Alltså hur gott?! Ska läggas till att jag normalt sett inte gillar smaken av ingefära men i denna form – mums! Den torkade frukten kommer också från helgens goodiebag och är Saltå Kvarn Softa tranbär som jag klippte i mindre bitar.

Här nedan följer mitt fantastiska recept! Jag skriver den i dess ursprungliga form så får ni själva anpassa efter vad just ni gillar och har hemma!

Knaprig granola

Knaprig granola

Knaprig granola

1 dl torkade svarta linser
2 dl havregryn
1 dl quinoaflingor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
1 dl nötter, hackade, t ex pistasch-, pekan- eller valnötter
0,5 dl linfrön
1 dl kokosflingor
1 tsk flingsalt
vaniljpulver och kakao efter smak och tycke
0,5 dl rapsolja
0,5 dl flytande honung
1,5 dl hackad torkad frukt, hackad, t ex mango, aprikos, tranbär och fikon

Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten eller 8 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). Sätt ugnen på 175°C.

Låt linserna rinna av väl. Blanda dem med havregryn, quinoaflingor, pumpakärnor, solrosfrön, nötter, linfrön, kokosflingor, kakao, vaniljpulver och flingsalt i en bunke. Tillsätt rapsolja och honung och rör runt så att allt blandas väl.

Häll ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i nedre delen av ugnen 30–40 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner.

Låt svalna. Skär den torkade frukten i mindre bitar och blanda ner i granolan. Förvara i en lufttät förpackning.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *