Middagen är serverad!
Varsågoda familjen Sundberg – middagen är serverad. Tomatgratinerad kassler med ris och grönsaker. Smakar dödsskönt i kistan som gamle Baloo brukar säga. Perfekt tisdagsmat!
Tomatgratinerad kassler med risoni, 4 port
400 g kassler
2 dl havregrädde
1 dl tomatpuré
1 dl riven ost
Salt och peppar
4 port risoni
Gröna bönor
1 citron
2 msk olivolja
Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form. Blanda havregrädden med tomatpurén, salt och peppar och häll över kasslern. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i 15 minuter.
Koka risonin i en kastrull och de gröna bönorna i en annan. Pressa saften ut citronen och häll i en skål. Blanda ner olivolja och lite salt och peppar. Häll i den kokta risonin i citronoljan och servera tillsammans med kasslern och bönorna.
Senaste kommentarer