Kombinera mat och bio

Kombinera mat och bio

Mall of Scandinavia

Visste ni att man numera kan maximera sin bioupplevelse genom att kombinera mat och bio? Det har såklart sedan länge funnits i landet i väster (USA) men nu har fenomenet också kommit till Sverige och Mall of Scandinavia. Inne i MoSen, precis vid bion ligger restaurang Drama. Där kan man beställa drycker med eller utan alkohol samt mat, snacks och godis att njuta av i VIP-salongerna, i samband med bioupplevelsen. Eller så kan man göra som jag och Mattias. Vi bokade bord på restaurangen innan bion började, åt förrätt och huvudrätt i restauranglokalen och tog sedan in dryck och godis in på bion.

Restaurang Drama

Restaurang Drama

Svenska ostar, pocherat fikon och Dramas egna kex

Svenska ostar, pocherat fikon och Dramas egna kex

Varm Tortilla de patata, bakad omelette med potatis och gullök

Varm Tortilla de patata, bakad omelette med potatis och gullök

Vi besökte restaurang Drama i torsdags. Inredningen gick såklart i filmens tecken och var mycket mysigt inredd. Från restaurangen var det direktingång in till VIP-biosalongerna. Servicen i restaurangen var helt okej. Vi började med varsin förrätt. Mattias åt Svenska ostar, pocherat fikon och Dramas egna kex, jag tog Varm Tortilla de patata, bakad omelette med potatis och gullök. Fräscht och gott!

Råbiff gjord av svensk oxbringa, picklad ostronskivling- och senapsfrö, semitorkade tomater och Karl Oscar ost

Råbiff gjord av svensk oxbringa, picklad ostronskivling- och senapsfrö, semitorkade tomater och Karl Oscar ost

Till huvudrätt tog vi båda Råbiff gjord av svensk oxbringa, picklad ostronskivling- och senapsfrö, semitorkade tomater och Karl Oscar ost. Pommes frites och aioli till detta. Det är sällan jag inte gillar min mat men det här var inte gott. Först och främst såg man inte ens råbiffen på tallriken. Den var övertäckt av alla tillbehör. De där flarna som låg på tallriken vet jag inte ens vad det var men det var sega och smakade inte bra. Själva råbiffen sedan var som att få ett paket rå köttfärs att mumsa i sig. Totalt utan finess, kryddor och smak. Tyckte vi… De klassiska råbiff-tillbehören saknades helt. Mattias klarade inte av att få i sig sin mat, själv tvingade jag i mig min portion. Jag var ju hungrig. Vi tappade aptiten och lusten av detta och pommesen lämnades därför i princip orörd. Visserligen fick vi 20% rabatt på huvudrätten (om man visar upp sin biobiljett eller bioklubbkort måndag-torsdag) men hålet i plånboken blev stort och känslan av besvikelsen var stor. Nu testade vi bara råbiffen. Vi gillade den inte men smaken är som baken och det finns säkert andra rätter på menyn som är supergoda!

VIP-salongen i MoSen

VIP-salongen i MoSen

Liten mysig biosalong!

Liten mysig biosalong!

Vi hade lite tid över innan filmen började så vi tog en kort shoppingrunda i MoSen. Sedan köpte vi en stor cola och biogodis och gick in i VIP-salongen. Vi blev imponerade! Ganska små salonger med stora, breda supersköna justerbara skinnstolar med bord mellan. Kändes riktigt lyxigt och var mycket trevligt! Vissa tog in mat i salongen. Doften av friterad pommes var ingen höjdare men doften försvann snabbt. Filmen vi såg var Money Monster. Den var helt okej! Nästa gång testar vi iMax.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Fröken M skriver:

  Gud va mysigt !! Efter nästan en månad som spenderats med V dygnet runt ( han har vart med mig på jobbet 2 dagar den här veckan – i usa bodde vi i samma rum ) längtar jag galet mycket efter en dejt och egentid med C. )
  Middag och bio är min favorit, dock finns inte riktigt den kombinationen här hos oss.
  Vi får boka separat 🙂

  Haha… jag brukar inte heller vara kräsen när det gäller mat, men jag beställde köttfärslimpa en kväll i Miami.
  Den fick ligga så gott som orörd kvar på tallriken till förmån för viggos ostpizza.
  Men smaken är som baken – C tyckte den här hemska köttlimpan var jätte god så han rensade sin tallrik.
  GALNING !! 😉

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *