Kom över på käk!
Jag är ganska mycket en rutinmänniska som inte har något emot att följa vissa utstakade linjer och mönster. Men visst är även jag ständigt på jakt efter ny inspiration. Det gäller mycket – allt från träning, pyssel, läsning, jobbet till mat. I längden blir det mesta tråkigt och vardag.
Inspiration kan man få från många källor. Inspirationen till kvällens underbara middag fick jag från ett tidigare nummer av Women’s Health. Det är en tidning jag gillar och har prenumererat på sedan urminnes tider (Fitness magazine hette den tidigare). Den innehåller en hel del roliga reportage, trender, träningsprogram och recept.
Det senaste numret innehöll flera spännande recept och dagens middag blev en Kycklinggryta med chorizo och bönor. Passar lika bra att servera till vardags som till fest. Receptet kommer från boken Party Party av Liselotte Forslin.
Hur smaskigt som helst blev det. Den rökta paprikan och rosmarinen sätter verkligen karaktär på grytan och smaken från oliverna och chorizon höjer den ytterligare ett snäpp! En riktig smakbomb, och nyttig sådan! Pasta till passar mycket bra, men även quinoa, bulgur, svart råris eller bara en grönsallad skulle passa lika bra. Den här grytan ska jag verkligen laga till när vi får gäster!
Recept från WH nr 12.
Kycklinggryta med chorizo och bönor, 6-8 portioner
500 g kycklinglårfiléer
1 kg kycklingben
2-3 msk olivolja
2-3 tsk rökt paprikapulver
1 msk torkad rosmarin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
5 dl kycklingbuljong
1 burk stora vita bönor, ca 400 g (avrunna och sköljda)
4 chorizokorvar
11/2 dl kalamataoliver
Flingsalt och nymald svartpeppar
700 g nykokt pappardelle
Dela kycklinglårfiléerna i tre delar. Hetta upp lite olja och bryn dom hastigt runtom med hälften av det rökta paprikapulvret, rosmarinen, några nypor salt samt rejält med nymald peppar. Lägg över i en stor gryta. Bryn kycklingbenen på samma sätt med resten av kryddorna. Lägg även dom i grytan. Skala och hacka lök och vitlök och bryn det. Lägg ner i grytan och tillsätt tomater och buljong. Låta sjuda under lock i 25-30 minuter. Häll i bönorna och låt sjuda i 5 minuter till. Skär under tiden chorizon i skivor och bryn dem tillsammans med väl avrunna oliver ett par minuter. Smaka av. Lägg i den nystekta korven och oliverna och servera med nykokt pasta.
Senaste kommentarer