Köttfri måndag?

Begreppet ”Köttfri måndag” verkar ha slagit igenom stort på sina håll. Jag antar att konceptet innebär att man ska äta vegetariskt på måndagar och även utesluta fisk, fågel och skaldjur. En del restauranger och skolkök har hakat på den vegetariska måndagstrenden. Själv älskar jag kött/kyckling/skaldjur för mycket för att vara utan det varje måndag till alla måltider, men att byta ut någon rätt då och då mot ett helvegetariskt alternativ skulle kunna funka även för mig.

Gooh har i dagarna släppt höstens pastanyheter och det är vegetariska rätter. Nyheterna är Pasta med krämig ostsås (Parmesanost, Italico, Gorgonzola och broccoli) samt Pasta med svampsås (champinjoner, ostronskivling och persilja). Båda rätterna självklart framtagna av Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren, som vi dessutom ser på tv4 just nu i programmet Kockarnas kamp. Dessa två rätter ska jag självklart testa. Kanske på nästa köttfria måndag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *