Varför inte på en tisdag?!
Det hör inte till vanligheterna att jag serverar hemgjorda burgare till middag en helt vanlig tisdag. Det är mer fredagsmat för oss. Men varför inte tänkte jag idag?! Det går snabbt att laga till och är gudagott!
Burgarna behöver inte vara hemgjorda. Det finns väldigt många bra och goda färdiga alternativ att köpa i butik idag. De frysta kan man generellt hålla sig borta från men det har dykt upp många högklassiga kylda alternativ. Svenska folket har blivit riktiga finsmakare (kan det ha något att göra med att det poppar upp fler och fler högklassiga hamburgerhak och fina restauranger som satsar på fina burgare kanske?!). Dyrt – ja, bekvämt – ja. Men ursäkta mig, hur lång tid ta det att riva lite lök och ha i lite goda kryddor?!
Till våra hamburgare är Max Frisco-bröd ett måste. Bland dagens tillbehör fanns stekt ägg, bacon, ost, tomat, gurka, paprika, sallad, röd lök, senap, ketchup, bearnaisesås, grillsåser, hamburgerdressing, bostongurka – bara att ta för sig. Spana in Mattias Dagobert-burgare!!!
Amerikansk hamburgare, 4 port
800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 tsk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås (röksmak)
Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.
Hamburger-dressing
1 dl majonäs
1/2 dl gräddfil
1/2 dl chilisås
salt och peppar
Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.
Senaste kommentarer