Behöver du en kick-start?
Idag var jag på ett inspirerande event inbjuden av supertrevliga Agnieszka på Spot and Tell. Eventet höll till i Boqueria i MOOD-gallerian i Stockholm. Temat för dagen var Kickstarta med Ulrika Davidsson.
Jag hade aldrig varit på Boqueria eller i MOOD förut. Verkligen mysigt ställe och trevligt köpcentrum och hit kommer jag tillbaka för att utforska mer! Moods koncept är: ”Njut, Shoppa, Umgås”.
Temat för eventet var alltså Kickstart. Enligt kostrådgivaren Ulrika Davidsson är snabba resultat och belöning viktigt för att hålla motivationen uppe vid viktnedgång. Därför har Ulrika skrivit en bok som heter just Kickstarta med Ulrika Davidsson. Den innehåller sju handfasta kostplaner vilka ökar chansen att lyckas i längden.
Hemligheten bakom kostprogrammen är att förbränningen hela tiden ligger på topp. Ulrika menar att teorin att man håller förbränningen uppe genom att äta regelbundet var tredje timme inte stämmer, utan förespråkar i stället tre måltider per dag så man hinner bli hungrig och det är när man är hungrig som förbränningen är högst.
Hon återinför också kaloriräknandet. Genom att äta olika mycket kalorier varje dag hinner kroppen aldrig vänja sig utan ämnesomsättningen ligger på en konstant hög nivå.
Alla kickstarter i boken bygger på lågkolhydratkost, vilket utesluter snabba kolhydrater som socker, potatis, ris, pasta, bröd och gryn. Kosten blir därigenom också naturligt glutenfri. Däremot äter man en större mängd protein såsom fisk, skaldjur, kött, fågel och ägg.
Vi fick möta Helena som genom Ulrikas kickstarter lyckats gå ner 55 kilo. Äntligen kan hon se sina fötter, kan träna och ha ett helt normalt, rörligare liv där hon känner sig pigg, kry och fräsch. Bra jobbat!
Vi bjöds på en av de nyttigaste och fräschaste (och godaste?) frukostarna jag blivit bjuden på någonsin på ett event. Det var förutom te och kaffe såklart, kokta ägg, naturell yoghurt, Ulrikas hemgjorda müsli, färska hallon och blåbär, fruktsallad och nyttig grön juicedrink. Jättegott! Jag är dock en smörgåsmänniska så på väg därifrån smygköpte jag med mig en nybakad fralla med gott pålägg på, men säg inte det till någon!!!
Med hem fick vi bland annat Ulrikas bok. Återkommer till den i ett senare inlägg.
Vill du också göra Ulrikas goda müsli? Rosta på en ugnsplåt havregryn smaksatt med kanel och kardemumma, uppblandat med ett par matskedar flytande honung (”med lite honung smakar det riktigt lyxigt”). Rosta olika nötter och mandlar i en stekpanna och blanda alltihop med solrosfrön, pumpakärnor och torkade bär och frukt. Supergott till bland annat yoghurt!
Jag behöver en kick-start! Men istället för en bok behöver jag någon som står över mig med piskan :/