Köttfri och alternativ måndag hela veckan

Jag och familjen försöker äta både sunt och klimatsmart. Vi är inte vegetarianer men att äta vegetariskt minst en dag per vecka, och mer och mer byta ut framför allt köttet mot mer fisk, grönsaker, bönor och alternativa produkter är något jag gärna skulle vilja (tyvärr stretar övriga familjen emot men jag jobbar på det). Jag gillar verkligen den som introducerade konceptet Meat Free Monday. Trenden att äta vegetariskt, veganskt, raw, paleo och alternativt är oerhört stor i samhället idag och det blir fler och fler som hoppar på tåget.

Det kommer också fler och fler riktigt bra alternativa produkter på marknaden som hjälper oss konsumenter att ta ett steg i rätt riktning.

Delar av Astrid & apornas sortiment!

Delar av Astrid & apornas sortiment!

När jag var och handlade i veckan såg jag i kött- och charkdisken plötsligt de mest underbara illustrationer på olika förpackningar (jag är mycket konstintresserad) och dessa hade dessutom riktigt roliga och lockande namn på sina produkter. Jag såg att det fanns ostar, pastejer, korvar, chörizo, fejkon, gr*llburgare, sk*nka, f*skpinnar, pizza, piråger, etc och blev oerhört intresserad och lockad. Varumärket var Astrid och aporna. Det hade jag aldrig hört talas om och var tvungen att googla upp.

Spännande alternativa produkter!

Spännande alternativa produkter!

Astrid och aporna är ett svenskt varumärke som erbjuder ett brett sortiment av vegetariska produkter. Deras mål är att göra god och spännande vegetarisk mat tillgänglig för alla. Samtliga produkter är helt vegetariska och fria från mjölk och ägg. De är baserade på naturliga råvaror utan konstigheter som syntetiska färgämnen, härdade fetter, kolesterol och GMO. Astrid och aporna har en mängd återförsäljare runt om i landet.

Astrid & Aporna Mayo

Astrid & Aporna Mayo

De läckra förpackningarna och min vilja att äta mer vegetariskt väckte mitt stora intresse. Det här är produkter jag skulle vilja servera på mitt matbord! Så här lagom till påsk har jag fått hem Mayo (en majonnäs utan mjölk, ägg, soja) i två olika smaker – original och chipotle. Kommer bli perfekt till ägg och räkor som alltid står på min påskbuffé.

Underbart gott snacks - Jërky

Underbart gott snacks – Jërky

Jag fick också hem ett nyttigt snacks, Jërky. Jërky är ett rökigt och pepprigt kolesterolfritt snacks gjort på bland annat sojafibrer, sojaprotein, svamp och kryddor. Den högg jag genast in på! Smakar precis som vanligt kött-beef jerky, kanske lite mjukare men det är inte till dess nackdel. Verkligen supergott. Jag gillar den riktigt rökiga och kryddiga smaken! Perfekt till en kall öl, ett glas cola eller när helst suget sätter in!

Jag gillar alternativa produkter och det här gav mersmak. Nu är det dags att det blir mer veggo serverat i det Sundbergska hemmet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.