Kryddig lövbiffsgryta i Crock Pot
Inspirationen från tv-programmet Halv åtta hos mig fortsätter. På kort tid har vi lagat både Frasiga kroketter på potatis och västerbottensost och Vita nätter i Sankt Petersburg, högsta betyg till båda. Nu har vi testat Kryddig lövbiffsgryta med ris. Gryta för mig blir alltid bättre när den tillagas i Crock Pot, men självklart går det lika bra att följa originalreceptet. Jag bjuder därför idag på Kryddig lövbiffsgryta i Crock Pot.
Det här är en lövbiffsgryta med smak av tomat, chili och vitlök. Den är lätt att anpassa efter eget smak och tycke och vad som finns hemma i kylskåpet. Jag använde röd paprika istället för grön och konserverade tomater istället för färska. Jag väljer att bryna lövbiffen innan tillagning. Tycker personligen att smaken blir godare då, men det är inget måste.
Resultatet blev helt kanon! Så gott och fräscht! Rekommenderas varmt!
Kryddig lövbiffsgryta, 4 port
900 g lövbiff
2 gula lökar
2 gröna paprikor
1 purjolök
1 vitlök
0,5 grön chilifrukt
400 g kvisttomat
40 g persilja
40 g färsk timjan
3 msk tomatpuré
salt, svartpeppar efter smak och tycke
smör och olja
Skär lövbiffen i strimlor. Skär grönsaker och skala vitlök i klyftor.
Bryn köttet i smör och olja i Crock Pot-grytan på spisen om den tål spisvärme alternativt i en stekpanna på spisen. Ställ tillbaka Crock Pot-grytan på tillagningsenheten eller häll ned köttet i Crock Pot-grytan. Häll inte bort köttsaften.
Tillsätt samtliga grönsaker, färska kryddor och tomatpuré. Krydda salt och peppar. Rör om tills allt är blandat. Låt gå på låg värme i 4 timmar. Servera med ris, kokt potatis eller potatisstomp.
Senaste kommentarer