Kryddig lövbiffsgryta i Crock Pot

Kryddig lövbiffsgryta i Crock Pot
Kryddig lövbiffsgryta i Crock Pot

Inspirationen från tv-programmet Halv åtta hos mig fortsätter. På kort tid har vi lagat både Frasiga kroketter på potatis och västerbottensost och Vita nätter i Sankt Petersburg, högsta betyg till båda. Nu har vi testat Kryddig lövbiffsgryta med ris. Gryta för mig blir alltid bättre när den tillagas i Crock Pot, men självklart går det lika bra att följa originalreceptet. Jag bjuder därför idag på Kryddig lövbiffsgryta i Crock Pot.

Alla ingredienser hackade, skurna och klara.
Alla ingredienser hackade, skurna och klara.
Jag väljer att bryna köttet innan tillagning, men det är inget måste.
Jag väljer att bryna köttet innan tillagning, men det är inget måste.
Vi ses om fyra timmar!
Vi ses om fyra timmar!

Det här är en lövbiffsgryta med smak av tomat, chili och vitlök. Den är lätt att anpassa efter eget smak och tycke och vad som finns hemma i kylskåpet. Jag använde röd paprika istället för grön och konserverade tomater istället för färska. Jag väljer att bryna lövbiffen innan tillagning. Tycker personligen att smaken blir godare då, men det är inget måste.

Kryddig lövbiffsgryta med potatisstomp.
Kryddig lövbiffsgryta med potatisstomp.

Resultatet blev helt kanon! Så gott och fräscht! Rekommenderas varmt!

Kryddig lövbiffsgryta, 4 port

900 g lövbiff
2 gula lökar
2 gröna paprikor
1 purjolök
1 vitlök
0,5 grön chilifrukt
400 g kvisttomat
40 g persilja
40 g färsk timjan
3 msk tomatpuré
salt, svartpeppar efter smak och tycke
smör och olja

Skär lövbiffen i strimlor. Skär grönsaker och skala vitlök i klyftor.

Bryn köttet i smör och olja i Crock Pot-grytan på spisen om den tål spisvärme alternativt i en stekpanna på spisen. Ställ tillbaka Crock Pot-grytan på tillagningsenheten eller häll ned köttet i Crock Pot-grytan. Häll inte bort köttsaften.

Tillsätt samtliga grönsaker, färska kryddor och tomatpuré. Krydda salt och peppar. Rör om tills allt är blandat. Låt gå på låg värme i 4 timmar. Servera med ris, kokt potatis eller potatisstomp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *