Matlådor i Crock Pot

Matlådor i Crock Pot
Matlådor i Crock Pot

Det är många som vill ha tips och recept på mat som passar bra i matlådor. Jag tycker det mesta fungerar att läggas i lådor och frysas in. Det enda som inte fungerar är i princip kokt potatis. Det blir inte gott att värma upp efter att ha legat i frysen. I det här inlägget vill jag tipsa om olika rätter som tillagas i Crock Pot och som passar bra till mat- och lunchlådan.

Pulled chicken i Crock Pot.
Pulled chicken i Crock Pot.

Pulled chicken är perfekt som foodprep och att laga matlådor av. Nyttigt och gott. Billigt och hälsosamt. Kan kombineras med det mesta. Ris, nudlar eller gryn av olika slag.

Recept på en riktigt god pulled pork i Crock Pot
Recept på en riktigt god pulled pork i Crock Pot

Den köttiga motsvarigheten till pulled chicken är Pulled pork. Köttet är fullt med goda smaker och riktigt smälter i munnen. Perfekt som tacos, hamburgare, till ris eller pasta.

Halloumilasagne
Halloumilasagne

I det här sammanhanget är det nästan tjänstefel att inte tipsa om Köttfärssås och spaghetti. Och lasagne, vanlig lasagne och halloumilasagne. Eller Köttbullar med pasta. En dröm att ha i matlådan.

Korv Stroganoff
Korv Stroganoff

Korv passar också utmärkt i lådan. Korv stroganoff med ris eller Crock Pot-bakad falukorv med makaroner går inte av för hackor.

Jag älskar enkelheten i en kalops.
Jag älskar enkelheten i en kalops.

Grytor blir bara bättre av att ligga till sig i lådor. Gör storkok av Kalops och servera med kokt potatis eller ris.

Flygande Jakob med ris och broccoli
Flygande Jakob med ris och broccoli

Jag älskar kyckling och en av favoriterna om man har grillad kyckling över är Flygande jakob med ris. Kyckling, bacon och grädde kan ju inte gå fel!

Ja, ni hör! Jag älskar mat och stoppar ner det mesta i lådan. Här hittar ni de flesta av mina bästa Crock Pot-recept samlade! Bläddra runt och låt er inspireras!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *