Kryddiga lammfärsspett med rostade rotfrukter och tomatsalsa
Kvällens middag var helt magiskt god. Och nyttig! Kryddiga lammfärsspett med rostade rotfrukter och tomatsalsa. Till detta en ajvarsås som man fick blanda till direkt på tallriken (ajvar relish och kvarg). Och färska grönsaker såklart. Vilka underbara smaker och allt passade så bra ihop. Ett glas vin till maten hade satt pricken över i! Det här kommer bli ett favoritrecept. Funkar lika bra till vardags som till fest!
Lammfärsspett, 4 port
800 g lammfärs
2 tsk spiskummin
1 st finhackad rödlök
chiliflakes
salt
vitpeppar
Skala och finhacka löken. Blanda färs, hackad lök och kryddor. Grilla lammspetten runt om tills det är klara, ca 6 minuter.
Rostade rotfrukter, 4 port
1 kg blandade rotfrukter, tex potatis, sötpotatis och morot
3 msk olivolja
Salt
Skala rotfrukter och skär i klyftor. Blanda med olivolja och lägg i en ugnsfast form. Rosta i ugn, 220 grader ca 30 minuter. Krydda med salt.
Tomatsalsa
4 hackade plommontomater
1 tunt skivad salladslök
1/2 hackad röd spansk peppar
1 kruka hackad gräslök
1 saft från lime
salt
socker
svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
4 msk fin olivolja
Blanda tomater, vitlök, salladslök, chili och gräslök. Smaka av med lime, olivolja, salt, socker och peppar. Låt stå och dra i rumstemperatur minst 30 minuter.
Senaste kommentarer