Icha icha Centralstation

Icha icha Centralstation

Icha icha Centralstation

Ibland befinner man sig i situationer då man snabbt behöver något att äta eller mat att ta med. Tidigare har man då varit hänvisad till typ McDonalds, Subway, korvkiosken eller liknande. Inte den bästa och godaste maten. På senare tid har fler och fler nyttiga snabbmatsställen ploppat upp. Nu kommer ytterligare ett, Icha icha Centralstation.

Centralens satsning på att skapa en foodcourt.

Centralens satsning på att skapa en foodcourt.

Icha Icha serverar hälsosam mat med asiatiska smaker. För någon vecka sedan öppnade de sin fjärde restaurang på Centralstationen i Stockholm. De är en del av Centralens satsning på att skapa en foodcourt som lockar in alla som vill äta gott och snabbt med kvalitet. Matgäster såväl som hungriga resenärer. Förutom Icha Icha ingår Wiggos wraps, Urban Deli och Vetekatten i satsningen.

Lunch- och middagsmeny.

Lunch- och middagsmeny.

Ett av menyalternativen presenteras.

Ett av menyalternativen presenteras.

Icha Icha Centralstationen kommer att ha samma koncept som övriga restauranger i kedjan men enheten är mindre och menyn något förenklad. De serverar både frukost, lunch och middag. Varje rätt komponeras efter gästens önskemål. Man väljer en bas och lägger till protein och sås. Vegetariskt alternativ finns. Varje alternativ är närings- och kaloriberäknat och redovisas på menyn. Jag är väldigt skeptisk till konceptet att redovisa antalet kalorier då många lider av matångest men bra med öppenhet för de som behöver veta. Alla rätter är tillsatsfria och råvarorna färska och lokala så långt det går.

Nyttig take away till hela familjen!

Nyttig take away till hela familjen!

Jag var inbjuden till invigningen av restaurangen men hade tyvärr inte möjlighet att komma då. Men självklart vill jag ändå testa. Nyttig snabbmat är efterlängtad och asiatiskt är en favorit! Jag köpte med mig mat hem till hela familjen. Som bas valde Filippa kål och vi andra vitt ris. I basen ingår alltid ångad broccoli och stekt vitkål. Till protein valde Gustaf kyckling och vi andra lax. Ingefärssås till laxen och sojasås till kycklingen. Portionerna var perfekta i storlek. Ca 200 g ris och 100 g lax/kyckling. Sedan tillkom grönsaker och sås.

Jag och Mattias åt vitt ris, lax och ingefärssås.

Jag och Mattias åt vitt ris, lax och ingefärssås.

Filippa åt kål, lax och ingefärssås.

Filippa åt kål, lax och ingefärssås.

Gustaf åt vitt ris, kyckling och sojasås.

Gustaf åt vitt ris, kyckling och sojasås.

Riset var perfekt kokt, grönsakerna spänstiga och smakrika och laxen smälte i munnen. Såsen satte pricken över i. Riktigt gott och fräscht! Hela familjen älskade maten. Till och med Gustaf som annars är skeptikern i familjen. Han åt som han aldrig sett mat förut och sa flera gånger hur gott det var (utom broccolin – kålen hade jag redan avstyrt när jag besökte restaurangen).

Det här kan jag varmt rekommendera. Kommer garanterat tillbaka. Till nästa gång ska jag dock be om att få såserna på sidan om. Dels ifall man inte skulle gilla såsen, dels för att man gillar olika mycket sås på maten. Bra mat snabbt och till ett rimligt pris – tummen upp!

Frukostutbud på Icha icha.

Frukostutbud på Icha icha.

Overnight oats och Acai bowl.

Overnight oats och Acai bowl.

Jag kommer också komma tillbaka av en för mig inte så dålig anledning. Icha icha Centralstation serverar även frukost. Och frukost är ett av dagens bästa mål om ni frågar mig. Redan idag köpte jag med mig en overnight oats (på menyn kallat Havre) men jag är grymt sugen på den hyllade rätten Egg bites, dvs varma miniomoletter av med parmesan, keso och broccoli eller fläsk. Låter ju som en frukostdröm! Och Acai-bowl, mums!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *