Kyckling i ugn
Kvällens middag blev en lättlagad kycklingrätt, kycklingfilé med ugnsrostade grönsaker. Till fyra portioner tog jag fyra kycklingfiléer och la i en ugnsplåt. Dessa kryddade jag med kryddan Chili and Lime från Santa Maria. Det är en krydda med en spännande fusion av örtig, het New Mexiko-chili och frisk, syrlig lime. Utmärkt till kyckling, fisk, bulgur och köttfärs. Riktigt god och med klar hetta. De ugnsrostade grönsakerna var idag tre morötter, en stor palsternacka, en halv kålrot, en halv rotselleri, sex små färska rödbetor, tre små vanliga potatisar, ett fänkålsstånd och en rödlök. Allt gjorde jag små bitar av och la runt kycklingfiléerna. Jag rev ca 1 cm färsk ingefära och hackade en halv röd chili och detta strödde jag över grönsakerna. Sen ringlade jag över olivolja och saltade med flingsalt. In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 minuter tills kycklingen var genomstekt och grönsakerna mjuka. Till maten hade vi keso och gräddfil för att balansera hettan i kycklingen. Vi hade även fetaost till. Mycket gott och en rätt som i princip sköter sig självt.
Senaste kommentarer