Kyckling i ugn med fruktig dressing och fetaost

Igår kom en ny tredagars-kasse från Middagsfrid levererad hem till oss. Jag måste säga att det är goda maträtter som ingår och fräscha, ekologiska råvaror av hög kvalitet. Jag är mycket nöjd. Normalpriset tycker jag dock är lite väl högt, 650 kr, men 399 kr som jag har betalat nu är helt okej.

Idag lagade jag till en mycket god kycklingrätt, kyckling i ugn med fruktig dressing och fetaost. Den kommer jag garanterat att laga till igen! Mycket goda smaker och dressingen man hällde på kycklingen och ruccolan var helt fantastisk. Påminde om en annan kycklingrätt jag har lagat förut som också är fantastiskt god.

Kyckling i ugn med dressing och fetaost, 4 port

Sätt ugnen på 225 grader och ta fram en ugnsform. Häll ut ca 900 g kycklinglår i ugnsformen och salta och peppra. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Koka ris/gryn (vi tog quinoa) till 4 per. Skär 250 g färsk broccoli i buketter och bitar. Lägg broccolin på riset/grynen och låt den ångkokas med de sista 10 min av risets koktid.

Skölj 1 påse ruccola (70g) och låt rinna av. Vispa ihop 2 msk fruktig balsamvinäger, 1 msk honung och 1 msk olivolja i en liten bunke.

Skala och grovriv 3 morötter, ca 300 g. Blanda morötterna med den kokta broccolin i en skål.

När kycklingen är klar, smula över 1 paket fetaost, 150 g, över kycklingen. Strö även över ruccolan. Häll dressingen över alltsammans och servera med ris/gryn samt broccoli- och morotsblandningen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. november 15, 2010

    […] de rätter som ingick i en 3-dagarskasse från Middagsfrid vi testade för ett tag sedan, nämligen kyckling i ugn med fruktig dressing. Vi böt ut quinoa mot kamutvete och fetaosten mot cheddarost. Kamutvetet hade vi inte testat […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.