Kycklingklubba med ugnsbakade grönsaker och god sås

Ikväll grillade jag kycklingklubbor i ugnen till middag. Jag la dom ett dygn i en marinad gjord på 1/2 dl matolja, 1 dl kinesisk soja, 1 pressad vitlök, 1 msk flytande honung och 1/2 tsk malen ingefära. Sedan in i ugnen på 225 grader tills de blev genomstekta, ca 30 minuter, lite beroende på ugnen och hur stora kycklingklubborna är. Till kycklingen gjorde jag ugnsbakade grönsaker (morötter, rotselleri, palsternacka, rödbetor och rödlök i klyftor lades i ugnssäker form och över grönsakerna skvätte jag olivolja, salt, timjan, rosmarin och oregano och in i ugn 225 grader i ca 40 minuter). Skyn som bildades efter grillningen av kycklingen gjorde jag sås av genom att skyn hälldes i kastrull och sen hade jag ner mjölk, maizena, salt och peppar samt svartvinbärsgelé. Jag kokade även broccoli och brysselkål som vi åt till. Mycket gott hela middagen!

Kortet är på Mattias matlåda som fick quinoa istället för ugnsbakade grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.