Väcka läsglädje i ny bokform

Kom in eller stå kvar!

Kom in eller stå kvar, mig kvittar det! Klockrent!!!

Jag har skrivit det många gånger förut, men att läsa böcker tycker jag är jätteviktigt. Tiden räcker inte till allt man vill, man måste prioritera och där kanske bokläsningen kommer i kläm. Så är det självklart även för mig. Jag har alltid en bok på gång som jag läser i när jag får någon minut över, men det blir tyvärr inte så ofta som jag skulle vilja.

Raben & Sjögrens seriesatsning i bokform

Raben & Sjögrens seriesatsning i bokform

Vårens nya böcker för barn 6-9 år från Raben & Sjögren

Vårens nya böcker från Raben & Sjögren

Att uppmuntra barn till läsning tycker jag är ännu viktigare. Undersökningar visar att nästan alla barn älskar serier, även de som säger att de hatar att läsa. Bra och roliga serier kan därmed bli en viktig knuff in i vidare bokläsning och ökad läsförståelse. Jag kommer ihåg att för mig var fredagar en höjdpunkt. När jag kom hem efter skolan låg i brevlådan senaste numret av Kalle Anka. Jag kastade mig genast på sängen och sträckläste tidningen i ett svep!

Påskfrukost man blir glad av!

Påskfrukost man blir glad av!

Banankontakt av tredje graden!

Banankontakt av tredje graden!

Därför blir jag väldigt glad när bokförlaget Rabén & Sjögren precis har lanserat den största seriesatsningen för barn i Sverige på många år. De har precis släppt fyra nya originalserier i bokform. Totalt kommer det att komma ut nio serieböcker. Det är en blandning av sagor, äventyr och vardagliga berättelser. Man vänder sig till barn i 6-9 årsåldern som håller på att knäcka läskoden eller just har lärt sig att läsa och behöver komma igång att läsa själva på ett roligt vis. Serierna ska hjälpa till att väcka deras läslust.

Boken om Pippi i nyutgåva i fyrfärg!

Boken om Pippi i nyutgåva i fyrfärg!

Zingalongtajm med Electric Banana Band

Zingalongtajm med Electric Banana Band

Dessa böcker, och en rad andra böcker för barn 6-9 år, presenterades på en bokfrukost hos förlaget i veckan. Bland annat är det 70 år sedan den första boken om Pippi Långstrump kom ut. Till Pippis 70-årsjubileum i maj 2015 ger Rabén & Sjögren ut Boken om Pippi Långstrump i ny fräsch utgåva. Jag och barnen älskar Pippi och det här kommer bli vårens favorit! Det kommer också en sing-a-long bok med Electric Banana Band Zingalongtajm som känns som ett måste, i alla fall för mig som är född på 70-talet. Ren och skär nostalgi, men jag är övertygad att kidsen också kommer gilla det!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *