Lunch på Operakällaren
Idag har jag ätit lunch på Operakällaren! En sanning med viss modifikation. Jag har ätit en Gooh-låda som enligt reklamen är en bit av Operakällaren. Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren, komponerar recepten till alla Goohs rätter och han är med i hela kedjan, från val av leverantörer och råvaror till den sista kryddningen. Stafano ska förresten även laga maten på prinsessan Madeleines bröllop.
Dagens rätt blev ett test av nyheten Tortelloni di asparagi, dvs Säsongens Tortelloni som är tortelloni fylld med sparris serverad i en tomatsås. Stirra er inte blind på den vackra bilden på Goohs hemsida, inga sparrisar ingår. Sparrisen är enbart fyllning i tortellonin. Komplettera gärna själv med sparris, själv hade jag en fräsch och god grönsallad som komplement.
Väl uppvärmd och upplagd på tallriken såg maten, trots avsaknad av sparris, mycket god ut. Två stora, sprängfyllda pastaknyten som ackompanjeras av krämig tomatsås i riklig mängd. Precis lagom stor portion för mig.
Pastan var perfekt kokt och fyllningen var jättegod. Såsen, som hade fina tomatbitar i sig, var fantastiskt krämig och riktigt god. Totalupplevelsen blev en fullträff!
I vanliga fall vill jag gärna komplettera de vegetariska rätterna med någon kött-/fisk-/kycklingbit men det tycker jag inte behövs i det här fallet. Det räcker att komplettera med fräscha grönsaker. Om alla vegetariska rätter var som denna kan jag också tänka mig att bli vegetarian! Betyget för denna rätt blir därmed 5 av 5 möjliga. Toppen Gooh(d)!
Senaste kommentarer