Lys upp i mörkret

Entréen med belysning och oljelamporDet går inte att undvika att vi går mot mörkare tider hur gärna jag än skulle vilja. De ljusa timmarna blir allt färre och det märks både i kropp och knopp. Man blir tröttare och mindre koncentrerad. Det gäller att försöka tanka dagsljus så fort man har tillfälle. Försök att göra det till en vana att gå ut och gå en kvart (eller helst längre) på lunchen, det är alltid något. Jag måste själv bli bättre på det.

Nu när mörkret kommer kurar vi gärna ihop oss inne i våra hus och hem. Vi tänder massa härliga ljus, både levande ljus och lampor av allehanda slag. Det bidrar till en skön känsla inombords och hemmet känns välkomnande och varmt.

När det närmar sig jul blir det extra mycket ljus. Framför allt inomhus i form av adventsljusstakar, stjärnor och olika lysande julattiraljer. Men utomhus blir det också en del ljus. Vi som har hus med tomt sätter upp belysning i träd och buskar.

Framsidan på mitt husNär väl julen är över vill i alla fall jag gärna behålla belysningen som lyst upp så fint. Det blir väldigt tydligt hur mörkt vi hade det innan. Hemma hos mig gäller det framför allt utomhusbelysningen. Vi har fasadbelysning på några utvalda ställen som entréen, grovingången, altanen och parkeringsuppfarten. Men jag skulle vilja ha mer belysning, framför allt på framsidan av huset. Det är vackert, inbjudande och känns tryggare. Har hittat en lättmonterad fasadbelysning från Krafer som verkar bra och energisnål. Det får därför bli höstens projekt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *