Riktig mat!

Är det något jag går igång på så är det folk som försöker pracka dieter på mig eller på andra. Jag respekterar att folk behöver gå ner i vikt eller hålla igen av olika anledningar och det är okej. Men man kan hålla det för sig själv.

Att sitta och äta ett salladsblad eller två till lunch eller middag är inte min grej. Nej, det ska vara ordentlig mat. Visst kan även jag äta sallad då och då, men då en matigare sallad.

Långlagad kalvstekRiktig husmanskost är grejer det! Middagen i kväll tillhör den kategorin. Det blev kalvstek med sås och quinoa. Klassisk söndagsmiddag egentligen, men funkar lika bra på en måndag.

Köttet bara faller sönder!Inte vilken kalvstek som helst utan en långlagad sådan i min Crock-Pot Slow Cooker. Jag följde receptet på nattbakad högrev men böt ut högreven mot kalvstek. Som vanligt använde jag inte grädde i såsen utan lättmjölk. Eftersom man mixar med en del av de bakade grönsakerna blir det en fantastiskt krämig och smakrik sås i alla fall.

Vilken underbar middag!Till köttet serverade jag förutom såsen även quinoa och hemgjord lingonsylt. Färska grönsaker och broccoli givetvis. Hur gott som helst!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *