Mättande chiapudding

Mättande chiapudding

Mättande chiapudding

I veckan fick jag på en mycket inspirerande hälso- och träningsinspirerad frukost som Nestlé ordnade för att uppmärksamma lanseringen av deras nya hälsodryck God Morgon Fiberdryck. Vi fick ett paket av den nya drycken med hem. Jag tycker den är god att dricka som den är men jag har svårt att komma över vällingkänslan. Gillar man inte välling är den dock perfekt att använda i smoothies, bröd, bakverk och mat för att ge en extra boost med protein och näring. Den fungerar utmärkt som alternativ till mjöl och havregryn. Chiapudding är det många av oss som gillar. Chiapudding är nyttigt och gott. Med God Morgon Fiberdryck kan man göra en riktigt mättande chiapudding.

En chiapudding toppad med kärlek.

En chiapudding toppad med kärlek.

För mig räcker inte en chiapudding till frukost utan jag måste alltid komplettera med ett par smörgåsar och frukt. En chiapudding gjord på fiberdryck ger en mer kraftig chiapudding. Jag måste ändå komplettera, men kanske med mindre matiga smörgåsar och tillbehör. Man gör precis som med ”vanlig” chiapudding. Det gå snabbt och är enkelt! Toppa med sådant du gillar. Jag toppade min med hemgjord granola, blåbär och kokoschips. Behöver jag säga att det var galet gott?!

Chiapudding, 1 port

2 dl färdig fiberdryck
2 msk chiafrön
1/2 msk honung
valfri topping

Blanda alla ingredienser i en skål och låt svälla i kylskåp över natten. Servera med valfria tillbehör som frysta eller färska bär, jordnötssmör, granola och kokos.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *