Mattias Bosta gästspelar på Kalf & Hansen

Mattias Bosta gästspelar på Kalf & Hansen

Mattias Bosta gästspelar på Kalf & Hansen

Våren är på gång!

Våren är på gång!

I mars och april har min favoritrestaurang Kalf & Hansen ett ny gästkock med egen rätt på menyn. Senast det begav sig stod Christian Olsson i centrum. Nu har Mattias Bosta, en av Sveriges mest lovande unga kockar, fått skapa sin egen rätt. Mattias Bosta är 24 år gammal men har redan hunnit arbeta som kock i 10 år. Bland annat hos Mathias Dahlgren, Bar Agrikultur, Smak och Sturehof.

Menyn för dagen.

Menyn för dagen.

Full rulle!

Full rulle!

Mattias rätt heter New York. Den är uppkallad efter en av hans absoluta favoritstäder och en plats där många kulturer möts och lever ihop. Precis som måltiden han har skapat. Den består av laxfrikadeller med ingefära, ugnsbakad rotselleri med soja, friterad potatis och rostad mandel. Allt självklart ekologiskt.

New York under tillagning.

New York under tillagning.

New York take away!

New York take away!

Jag testade New York idag. Kom mitt i lunchrusningen! Otroligt populär restaurang och jag förstår ju varför. Galet god mat och även New York kvalar in i denna grupp. Jag hade aldrig ätit laxfrikadeller tidigare. De var mjälla och fin med en lätt touch av ingefära. Rotsellerin fantastiska smaker. Mjuk i konsistensen men ändå med bra tuggmotstånd. Ugnsbakad gul lök, grönkål, friterad potatis, mandel och allt toppat med den goda sojadressingen skapade en perfekt helhet med smak och krisp. Supergott!

Magiskt gott!!!!

Magiskt gott!!!!

Gästspelet pågår på Kalf & Hansens två fysiska restauranger mellan 15 mars till och med 15 april. Priset för New York är 120 kr. Supergott! Väl investerade pengar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *