Mattias Bosta gästspelar på Kalf & Hansen
I mars och april har min favoritrestaurang Kalf & Hansen ett ny gästkock med egen rätt på menyn. Senast det begav sig stod Christian Olsson i centrum. Nu har Mattias Bosta, en av Sveriges mest lovande unga kockar, fått skapa sin egen rätt. Mattias Bosta är 24 år gammal men har redan hunnit arbeta som kock i 10 år. Bland annat hos Mathias Dahlgren, Bar Agrikultur, Smak och Sturehof.
Mattias rätt heter New York. Den är uppkallad efter en av hans absoluta favoritstäder och en plats där många kulturer möts och lever ihop. Precis som måltiden han har skapat. Den består av laxfrikadeller med ingefära, ugnsbakad rotselleri med soja, friterad potatis och rostad mandel. Allt självklart ekologiskt.
Jag testade New York idag. Kom mitt i lunchrusningen! Otroligt populär restaurang och jag förstår ju varför. Galet god mat och även New York kvalar in i denna grupp. Jag hade aldrig ätit laxfrikadeller tidigare. De var mjälla och fin med en lätt touch av ingefära. Rotsellerin fantastiska smaker. Mjuk i konsistensen men ändå med bra tuggmotstånd. Ugnsbakad gul lök, grönkål, friterad potatis, mandel och allt toppat med den goda sojadressingen skapade en perfekt helhet med smak och krisp. Supergott!
Gästspelet pågår på Kalf & Hansens två fysiska restauranger mellan 15 mars till och med 15 april. Priset för New York är 120 kr. Supergott! Väl investerade pengar!
Senaste kommentarer