Frukt är godis

Frukt är godis

Frukt är godis

Vi äter mycket frukt hemma hos oss. Frukt är godis (ni minns väl tandläkarens klassiska affisch). Först och främst satsar jag på att köpa frukt i säsong. Helst svensk frukt. Det är dock bara att titta ut genom fönstret så förstår man snabbt att svenskt är omöjligt vissa årstider. Jag försöker undvika frukt som fraktats långt, men ibland tar suget överhand.  Ekologisk frukt är en självklarhet. För mig det vill säga. Barnen ratar den ekologiska frukten. Den har prickar här och där och ser inte ut som den frukt de är vana vid (läs: vaxade Granny Smith-äpplen). Suck… De kostar ju lite extra och är bättre både för kropp och miljö.

Vackert och gott!

Vackert och gott!

Fruktsallad är ett perfekt sätt att få i både sig själv och familjen massa nyttigheter samtidigt som det mättar. Mycket bättre än att pressa en juice som inte mättar på samma sätt. Fruktsallad passar riktigt bra till mellanmål. Som det är eller med en klick kvarg och nötter beroende på hur hungrig man är och hur mycket energi man behöver. Fruktsallad är också perfekt när man vill bli av med frukt som legat en längre tid och behöver tas om hand. Skär frukten i mindre bitar, blanda olika färger, sätt fram roliga skålar och njut!

Gustaf fick en specialskål med bara grönt vaxat äpple då det var vad han var sugen på. Vi har en äppelklyftare som han älskar att använda sig av som enkelt separerar kärnhus och klyftar äpplet. Den har verkligen gjort skillnad hemma hos oss. Eftersom barnen älskar att använda denna äter de numera frukt självmant- bra tips alltså!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *