Matupplevelsen på Yasuragi Hasseludden
Även om vistelsen på Yasuragi Hasseludden var kort (lördag eftermiddag till söndag innan lunch) hann vi njuta av otroligt mycket god mat. Ett tips är alltså kom hungrig!
Vi började matresan med att gå på Sushiskola klockan 17. Då fick vi information om och kring sushi av en sushikock och vi fick testa på att göra vår egen sushi som vi självklart fick äta upp. Vi gjorde nigiribollar och makirullar.
20:30 hade vi bord i restaurang Tokyo där vi bjöds på en 4-rätters meny. Det började med en aptitretare i form av bläckfisk och till det misosoppa. Till förrätt valde jag friterade grönsaksdumplings med chilidoppsås, huvudrätt kalventrecotespett med grillade grönsaker och pak choy och slutligen efterrätt vitchokladpannacotta med browniekrutonger och limemarinerade jordgubbar. Dryck blev Pepsi Max (fanns ingen cola light – enda besvikelsen) och ett glas rött vin. MUMS alltihopa!
Söndagsmorgonens frukost var ingen besvikelse direkt! Jag älskar frukost och hade kommit till himmelriket. Det fanns goda frallor och limpor, pålägg i form av ostar, korv, skinka, kalkon, leverpastej, smör, keso, cream chesese, grönsaker, olika yoghurtar, filmjölk, flingor, nötter, frön, torkade frukter, färska frukter i form av bland annat meloner, ananas, kiwi, banan, plommon, äpple, äggröra, bacon, ägg, kaviar, te, kaffe, choklad, juicer, smoothies, wienerbröd, croissanter, rostat bröd med marmelader etc etc. Oj vad jag åt!
Utanför badet i anslutning till behandlingsrummen fanns en lounge där man kunde sitta, ligga och stå och njuta av en frukt- och tebuffé. Det njöt vi av strax innan vi åkte hem.
Surfar runt och kollar lite vad folk gillar Hasseludden där vi nyligen har varit. Vilka härliga matbilder.