Naturlig skönhetsvård

Naturlig skönhetsvård - en inspirerande föreläsning med Tia Jumbe

Naturlig skönhetsvård – en inspirerande föreläsning med Tia Jumbe

Jag försöker i allt högre grad att att handla mer grönt, ekologiskt, fairtrade och närproducerat. Framför allt när det gäller kost men även kläder, leksaker och skönhetsvård. Det var för ungefär ett år sedan jag fick upp ögonen för naturlig skönhetsvård. Många av de produkter som finns på marknaden idag kan vara farliga och innehålla giftiga produkter som kan vara dåligt för din hud. Därför har mycket av innehållet i mitt och familjens badrumsskåp bytts ut till bra, ekologiska alternativ. Det är verkligen skillnad mellan ekologiska och naturliga produkter mot de konventionella. Vanliga hudvårdsprodukter kan innehålla allt från kemikalier, syntetiska oljor, färgämnen, mineraloljor, parfym till konserveringsmedel. Inget man vill smeta in ansikte och kropp med alltså. Nu för tiden kan man hitta en hel del bra produkter i dagligvaruhandel men varför inte tillverka dina egna?

Gör dina egna naturliga hud- och hårvårdsprodukter.

Gör dina egna naturliga hud- och hårvårdsprodukter.

Tia visar hur hon gör ansiktstvätt med bara ett fåtal ingredienser.

Tia visar hur hon gör ansiktstvätt med bara ett fåtal ingredienser.

Idag var jag på en inspirerande föreläsning om just naturlig skönhetsvård hos Superfruit. På plats fanns Tia Jumbe som precis har släppt en bok som ger handfasta tips och recept på skönhetsvård utan oönskade kemikalier. Boken heter Boosta hud & hår med naturens näringsbomber. Att göra egna hudvårdsprodukter är enklare än man tror. Det blir billigare. Det boostar hud och hår på riktigt. Det innehåller inga skadliga kemikalier. I den här boken får man hjälp och tips på snabbaste genvägarna till naturlig och effektiv hud- och hårvård. Boken innehåller enkla recept på hemmagjorda krämer och kurer för alla hudtyper, och hårprodukter som funkar för alla.

Pia har gett ut flera böcker.

Pia har gett ut flera böcker.

Ingredienser som kan ingå i de hemgjorda hud- och hårvårdsprodukterna är tex basoljor, bivax, fruktsmör, aloe vera, eteriska oljor, närande oljor, vitamin E, glycerin och aleppo-castille flytande tvål. Man anpassar de ingående ingredienserna efter vilken produkt man vill göra och vad man vill att produkten ska åstadkomma. Vill man ta en genväg till naturlig skönhetsvård kan man börja hemma med att kolla vad som finns i kylskåp och skafferi. Kokosmjölk, bikarbonat banan, honung, citron, gurkmeja, avokado, olivolja och brännässla är riktiga superprodukter. Av dessa kan man göra tex deo, tandkräm, ansiktsrengöring, schampo, balsam och ansiktskräm.

Några av Tias naturliga favoriter är kokosolja, bikarbonat och äppelcidervinäger. Med dessa kommer man en bra bit på vägen mot naturlig skönhetsvård.

Näringsrik, nyttig och GOD frukost!

Näringsrik, nyttig och GOD frukost!

Kallgröt.

Kallgröt.

En sann njutning för både gom och öga.

En sann njutning för både gom och öga.

Acaismoothie.

Acaismoothie.

Chiaknäcke och avokadopesto.

Chiaknäcke och avokadopesto.

En sådan här avokadopesto skulle man ständigt ha hemma stående i kylen!

En sådan här avokadopesto skulle man ständigt ha hemma stående i kylen!

Knapriga mandelbiscottis.

Knapriga mandelbiscottis.

En bra start på dagen!

En bra start på dagen!

Vi bjöds på en helt fantastisk frukost gjord på produkter från Superfruit. Kallgröt,  Acaismoothie, Chiaknäcke, Avokadopesto, Mandelbiscotti, kaffe och te. Så fräscht, nyttigt och GOTT! Den där avokadopeston skulle man ständigt ha i en burk stående i kylen hemma! Jag ska försöka att få fram recepten åter er (och mig).

Ett urval av produkterna i Superfruits sortiment.

Ett urval av produkterna i Superfruits sortiment.

Stort tack till Superfruit för en riktigt inspirerande morgon!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *