Ny vardagsmat

Ny vardagsmat

Ny vardagsmat

Det har varit en fantastisk höst när det kommer till utgivningen av inspirerande kokböcker. Jag har recenserat många riktigt bra den här hösten. De har handlat om allt från groddar, mera vego, hjärtvänlig mat, nostalgiska recept, smoothies, Ego-recept till kokbok för gamers. Jag har öronmärkt så många recept från böckerna att jag nästan tappat räkningen. Det har nästan blivit övermäktigt och av ren frustration blir det ändå mina gamla beprövade recept jag tar till när jag står där och ska laga till kvällens middag… Men nu har det kommit en kokbok som verkligen har vunnit mitt hjärta. Det är Ny vardagsmat – Godare och enklare rätter för hela veckan.

Köttbullar med twist!

Köttbullar med twist!

Som sagt, när tiden och orken tryter står vi där på vardagen och lagar till våra gamla beprövade recept som vi vet familjen tycker om och går snabbt att laga. Det känns ofta som man lagar samma rätter jämt. Man vill förnya sig men saknar inspiration. Ny vardagsmat – Godare och enklare rätter för hela veckan vill väcka vår passion för de där middagarna som ska trollas fram på bordet kväll efter kväll. Vi ska självklart njuta lika mycket till vardags som till fest. Våra vanligaste råvaror som ägg, fisk, kött och fågel går att variera i oändlighet, det gäller bara att komma på hur och boken ger oss den hjälp vi behöver. Det är lättlagade, vardagsrecept med en härlig twist. Med nya och riktigt bra recept blir matlagningen roligare och maten smakar godare.

Få in mera härliga grönsaker i matlagningen.

Få in mera härliga grönsaker i matlagningen.

Boken innehåller tex förslag på råvaror och köksredskap som kan vara bra att ha hemma, tips som gör matlagningen enklare och godare, mellis, vardagsfavoriter, långkok, festligare vardag, fredagsmys och desserter.

Läckra bilder som lockar och pockar!

Läckra bilder som lockar och pockar!

Osso Bucco som jag hade tänkt att laga till, men hittade inget kalvlägg trots besök i tre olika mataffärer.

Osso Bucco som jag hade tänkt att laga till, men hittade inget kalvlägg trots besök i tre olika mataffärer.

Recepten är enkla, går snabbt att laga och har förhållandevis få ingående ingredienser. Bilderna till recepten är läckra och mycket inspirerande. Det är en mycket bra mix av olika typer av recept.

Ta din taco-fredag till nya nivåer.

Ta din taco-fredag till nya nivåer.

Jag är helt såld. Vilken fantastiskt bra kokbok! Den fyller verkligen ett stort tomrum. Precis en sådan här bok som jag behöver och har efterfrågat. Det är ju vardagsmaten som är bekymret för många med mig. Maten som ska gå snabbt och bara stå där på bordet. Här får vi inspiration och nya vinklar på våra vanligaste rätter, spännande kryddningar och mycket grönsaker.

Ingen middag utan dessert!

Ingen middag utan dessert!

Mitt problem är bara att allt låter och ser så gott ut. Jag vill bara rusa ut i köket och sätta igång. Jag hade i helgen tänkt laga till både Osso Bucco (italiensk gryta med kalvlägg och grönsaker) och marockansk lammgryta med saffran, aprikoser och honung. Jag var runt i tre olika mataffärer men ingen av dessa tre välsorterade affärer hade varken kalvlägg eller lammbog. Underligt…. Ja, ja. Först ut kommer därför bli Helstekt kyckling med äpple och timjan. Jag har även köpt hem ingredienser till Köttbullar Vietnam-nam. Men en sak är säker. Den här boken ska stå på kokbokshyllan i köket. Den är för bra för att glömmas bort.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *