Provencalsk böngryta i Crock Pot
Tidigare i veckan var det höstdagjämning. Hösten är därmed officiellt här! Dags att lämna salladsperioden bakom oss och ge oss in i sopp– och grytsäsongen. Idag bjuder jag på ett recept på Provencalsk böngryta i Crock Pot. En mustig och mättande vegetarisk böngryta med linser som värmer gott i magen! Grytan är en riktig favorit här hemma då den är billig, lättlagad och framför allt så himla god! Ge grytan en chans, jag tror att ni kommer gilla den!
Det ursprungliga receptet hittade jag hos Systrarna Eisenman, men jag har anpassat den efter eget tycke och smak samt tillagning i Crock Pot.
Provencalsk böngryta, 4 port
1 dl belugalinser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g zuchinni
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förpackning kokta cannellinibönor, ca 400g
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zuchinnin. Lägg ner i Crock Pot-grytan. Lägg ned linserna. Rör i tomatpuré och kryddorna. Tillsätt krossad tomater, vatten och smulad buljongtärning. Låt gå på 3 timmar låg. Skölj bönorna i vatten. När grytan gått klart, häll ner bönorna i grytan och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten om så önskas. Servera grytan med ris eller bulgur. Toppa med en klick creme fraice (gärna med smaken franska örter).
Senaste kommentarer