Pumpalykta till Halloween

Halloween-pysselSkära och karva - ta hjälp av en vuxenIdag har vi pysslat inför kommande Halloween. Halloween infaller på fredag (och Alla Helgons Dag på lördag) och självklart ska vi ha en Halloween-fest får några av våra och barnens kompisar. En pumpa hör Halloween till och en Halloween utan pumpalykta är väl ingen riktigt Halloween?!

Färdiga resultatetVem skrämmer mest?!Vi köpte en lagom stor pumpa på mataffären som vi hjälptes åt att skära ut hatt, ögon och mun på. Det var inte alls svårt. Vi hade en mycket rolig och kreativ stund tillsammans och resultatet blev riktigt lyckat! Nu har vi satt in värmeljus som vi tänt, lagt på locket och satt ut skapelsen på bron för att välkomna gäster. Och skrämma bort ovälkomna sådana…

Välkommen alla gastar!Pumpalykta

1 pumpa
1 bra vass kniv
Ev. papper och penna

Skär toppen av pumpan och gröp ur innanmätet. Skära ut ögon, ev näsa och mun på fri hand eller rita en mall på ett papper som du sedan nålar fast på pumpan. Tryck sedan med en liten kniv längst konturerna så att mönstret markeras på pumpan. Därefter är det bara att skära ut motivet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Malin skriver:

    Vad bra det blev 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *