Nyttig och lättlagad snabbmat
Nytt år – nya sunda matvanor! Sunt för mig är, som vanligt, en blandning av högt och lågt, dvs nyttigt 80% och mindre nyttigt 20%. Som jag skrev om tidigare har jag plockat fram en av mina favoriter i kokbokshyllan, kokboken Paulúns fastfood. Jag har hittat massor av rätter jag vill laga till. Först ut blev råris med lax, rödkål och edamamebönor och idag lagade jag till Kyckling med honungsrostad sötpotatis & pumpafrön. Helt klart nyttig och lättlagad snabbmat de luxe. En halvtimme från start till slut och allt tillagades enkelt och bekvämt i en form i ugnen. Snabbmat när den är som bäst alltså! Snabbmat har för många en negativ klang men i Pauluns kokbok betyder det helt enkelt nyttig mat som går snabbt att laga.
Till denna rätt la jag till även ugnsrostade rödbetor då jag tycker rödbetor, fetaost och honung harmoniserar så fantastiskt bra ihop. Så även sötpotatis och fetaost. Appropå sötpotatis, allt sött är ju inte dåligt. Sötman från sötpotatisen är naturlig och kommer tillsammans med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom innehåller den långsamma kolhydrater och bara hälften så många kalorier som tex pasta.
Kyckling med honungsrostad sötpotatis & pumpafrön, 4 port
600 g kycklinglårfilé
2 stora sötpotatisar
2 mak olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk torkad timjan
flingsalt
nymalen svartpeppar
4 msk pumpafrön
150 g fetaost
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna sötpotatisen och lägg tillsammans med kyckling i en ugnsform. Ringla över honung, strö över de torkade örterna, salta och peppra och rör om väl med händerna. Låt formen stå i ugnen 10 minuter. Tillsätt pumpafröna, vrid ner värmen till 175 grader och stek 10 minuter till. Smula över fetaosten vid servering.
men såå gott det ser ut att vara!!
Tack för det goda receptet! Mycket gott!