Avslöjande korvtest

Avslöjande korvtest på G

Avslöjande korvtest på G

Ja, jag älskar korv. Går på korvfestivalen varje år – himmelriket! Det är inget fel på korv. Korv finns i mängder av varianter och jag gillar i stort sett alla. Till och med Djävulskt hot från Sorunda Korvfabrik. Varmkorv med bröd är en enkel och lätt lunch vi ofta äter på helgerna. Perfekt när man vill ha något enkelt, gott och snabbt. Men vilken korv ska man välja? Jag och familjen gjorde häromdagen ett avslöjande korvtest.

Tre sorters korv valdes ut.

Tre sorters korv valdes ut. Från vänster till höger ser vi Bullens, Sibylla och Scan.

Tre sorters korv valdes ut efter önskemål från olika familjemedlemmar. Scan Varmkorv, Bullens korv och Sibylla kokkorv. Gustaf har varit överförtjust i Bullens ända sedan han fick smaka det för första gången i somras. Han skulle utan problem kunna sätta i sig ett par burkar själv. Dessutom vägrar han ha fel. Jag skulle nästan vilja säga att han var jävig… Korvarna tillagades enligt anvisningar i olika kastruller. De avnjöts på samma sätt i ett helt vanligt korvbröd tillsammans med de klassiska tillbehören ketchup och senap.

Smaken är som baken - delad!

Smaken är som baken – delad!

Min, Mattias och Filippas åsikter var samspelta. Godast var Sibylla, följt av Scan och sist Bullens. Gustaf gillade bäst Bullens och ville inte rangordna övriga. Min absoluta favorit när det kommer till varmkorv är annars Lithells äppelspånsrökta varmkorv som jag alltid köper. Den har massor med smak. Vad gäller Bullens tycker jag den mest smakar vatten. Det man kan konstatera är att köttinnehållet i Sibylla och Scans varmkorv är cirka 50%. I Bullens är köttinnehållet cirka 30%…. Bullens kallas inte ens varmkorv utan pilsnerkorv.

Nu finns det ju massor av varmkorv/wienerkorv/kycklingkorv etc på marknaden. Det är inte omöjligt att vi fortsätter jakten på den ultimata korven!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *