Nyttig varm choklad

Nyttig varm choklad

Nyttig varm choklad

Medan vintern håller oss i sitt järngrepp passar jag på att njuta av en av mina favoritdrycker. Självklart talar jag om varm choklad. Sinnebilden av vinternjutning är att vara ute med barnen en solig, vit vinterdag och åka pulka eller skidor. Sedan komma hem och värma sig framför brasan med en rykande kopp het O’boy och en kanelbulle. Eller varför inte fylla en termos full och njuta ute i solskenet?! Vill man inte dricka sockerstinn O’boy har jag recept på en nyttig varm choklad.

Underbart krämig och smakrik nyttig varm choklad.

Underbart krämig och smakrik nyttig varm choklad.

Den här chokladen slår alla köpevarianter. Den har en mer vuxen, mogen smak men smakar helt gudomligt gott! Jag är helt lyrisk varje gång jag dricker den. Jag är övertygad om att även barn kommer älska den. Kryddorna kan man lätt anpassa efter eget smak och tycke. Se mitt recept som en utgångspunkt och anpassa sedan efter vad just du gillar. Varför inte addera lite kardemumma, cayennepeppar

Underbart att njuta ute i solen!

Underbart att njuta ute i solen!

Varm choklad, 1 kopp

2 dl valfri mjölk
2 dadlar
1/2 vaniljstång
1-2 msk kakao

Kärna ur dadlarna. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Häll mjölk, vaniljfrön och även den urskrapade stången i en kastrull. Värm mjölken ljummen på spisen. Mixa dadlar och kakao i en mixer. Ta ut den tomma stången och kasta den. Häll sedan ned den ljumma mjölken i mixern och kör allt tillsammans. Häll upp i kopp. Skumma valfri mjölk. Toppa chokladen med den skummade mjölken och pudra över kanel efter smak.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *