Kyckling i sötsur sås i Crock Pot
Idag blev det kyckling i sötsur sås i Crock Pot, kycklinggryta med klassiska kinesiska smaker. Godaste vi har ätit på länge! Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang! Den kommer att bli en ny favorit här hemma. Även barnen som kan vara rätt kinkiga älskade maten och tog flera portioner.
Rätten är barnsligt god och väldigt lättlagad. Den går självklart lika bra att göra i en vanlig gryta men det är något visst med långlagad mat. Smakerna får utvecklas och näringsämnena behåll. En riktig vardagsräddare. Man kan välja om man vill använda kycklingklubbor, kycklinglårfilé, skivade kycklingfiléer eller annan valfri kycklingdetalj. Självklart går det lika bra med skuren fläskfilé eller skuren fläskytterfilé. Kan tänka mig att tillagningstiden blir något längre då.
Toppa med rostade sesamfrön och servera med jasminris och broccoli. Sååå gott!
Kyckling i sötsur sås, 4 port
1 kg kycklingklubbor
olja
Marinad:
1 dl strösocker
1 1/4 dl ketchup
2 ½ dl äppelcidervinäger
2 msk soja
2 tsk vitlökssalt
Salt & peppar
Bryn kycklingklubborna i olja i Crock Pot-grytan på spisen runt om tills de får färg. Bryn några i taget så att alla får färg och krisp. Lägg sedan tillbaka kycklingen och sätt grytan på tillagningsenheten.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll sedan över kycklingen. Låt gå på svag värme i Crock Pot i 4 timmar. Rör om i grytan med jämna mellanrum så att såsen inte fastnar och så att kycklingen blir tillagad ordentligt runt om. När kycklingen är klar, toppa med rostade sesamfrön. Servera med jasmineris och broccoli.
Ska det verkligen vara sådär mycket äppelcidervinäger?
Känns som att det bara kommer smaka vinäger.
Receptet stämmer! Nej då, testa!
Hej om man vill använda tryckkokfunktionen på pottan vilket tid tror du man ska använda då..
Oj, svår fråga. Jag har aldrig testat så har inget bra svar att ge tyvärr.