Kyckling i sötsur sås i Crock Pot

Kyckling i sötsur sås i Crock Pot

Kyckling i sötsur sås i Crock Pot

Idag blev det kyckling i sötsur sås i Crock Pot, kycklinggryta med klassiska kinesiska smaker. Godaste vi har ätit på länge! Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang! Den kommer att bli en ny favorit här hemma. Även barnen som kan vara rätt kinkiga älskade maten och tog flera portioner.

Bryn kycklingen runt om på spisen.

Bryn kycklingen runt om på spisen.

Häll över marinaden.

Häll över marinaden.

Klart efter 4 timmar låg effekt.

Klart efter 4 timmar låg effekt.

Rätten är barnsligt god och väldigt lättlagad. Den går självklart lika bra att göra i en vanlig gryta men det är något visst med långlagad mat. Smakerna får utvecklas och näringsämnena behåll. En riktig vardagsräddare. Man kan välja om man vill använda kycklingklubbor, kycklinglårfilé, skivade kycklingfiléer eller annan valfri kycklingdetalj. Självklart går det lika bra med skuren fläskfilé eller skuren fläskytterfilé. Kan tänka mig att tillagningstiden blir något längre då.

Servera med ris och toppa med sesamfrö.

Servera med ris och toppa med sesamfrö.

Toppa med rostade sesamfrön och servera med jasminris och broccoli. Sååå gott!

Kyckling i sötsur sås

Kyckling i sötsur sås

Kyckling i sötsur sås, 4 port

1 kg kycklingklubbor
olja

Marinad:
1 dl strösocker
1 1/4 dl ketchup
2 ½ dl äppelcidervinäger
2 msk soja
2 tsk vitlökssalt
Salt & peppar

Bryn kycklingklubborna i olja i Crock Pot-grytan på spisen runt om tills de får färg. Bryn några i taget så att alla får färg och krisp. Lägg sedan tillbaka kycklingen och sätt grytan på tillagningsenheten.

Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll sedan över kycklingen. Låt gå på svag värme i Crock Pot i 4 timmar. Rör om i grytan med jämna mellanrum så att såsen inte fastnar och så att kycklingen blir tillagad ordentligt runt om. När kycklingen är klar, toppa med rostade sesamfrön. Servera med jasmineris och broccoli.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Denice skriver:

    Ska det verkligen vara sådär mycket äppelcidervinäger?
    Känns som att det bara kommer smaka vinäger.

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Receptet stämmer! Nej då, testa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *