Nyttigt godis
Jag är en gottegris. Älskar allt från smågodis, choklad, bullar, kakor, chips, tilltugg till mat i olika former och färger! Godis man köper i affären är inte det nyttigaste man kan äta, men jag tror på balans. Jag vill i alla fall inte vara utan mitt godis. Jag har läst om det flera gånger men idag blev det premiär. Jag testade att göra eget nyttigt godis. Det blev mangoremmar.
Frukt är godis. De här fruktremmarna är gjorda på 10% frukt, ser ut och smakar som godis men innehåller inte ett gram tillsatt socker. Perfekt som mellis eller i fruktlådan till skolan.
Jag hade en mango hemma som började sjunga på sista versen och därför blev det just mangoremmar. Annars går det lika bra med tex hallon, blåbär, kiwi, banan eller vad man nu gillar för frukt. Man kan även blanda olika frukter. Bara fantasin sätter gränser!
Supergott och så enkelt att göra!
Mangoremmar
1 mogen mango
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 50 grader varmluft. Mixa mangon och vaniljpulvret till en puré. Den ska vara lös men inte rinnig. Bre ut purén tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Torka i mitten av ugnen i ca 2-3 timmar. När den inte längre är kletig är den klar. Klipp till lagom stora remsor med en sax och rulla ihop. Förvara i en tätsluten burk i kylen.
Senaste kommentarer