Nyttigt godis

Jag är en gottegris. Älskar allt från smågodis, choklad, bullar, kakor, chips, tilltugg till mat i olika former och färger! Godis man köper i affären är inte det nyttigaste man kan äta, men jag tror på balans. Jag vill i alla fall inte vara utan mitt godis. Jag har läst om det flera gånger men idag blev det premiär. Jag testade att göra eget nyttigt godis. Det blev mangoremmar.

Frukt är godis. De här fruktremmarna är gjorda på 10% frukt, ser ut och smakar som godis men innehåller inte ett gram tillsatt socker. Perfekt som mellis eller i fruktlådan till skolan.

Jag hade en mango hemma som började sjunga på sista versen och därför blev det just mangoremmar. Annars går det lika bra med tex hallon, blåbär, kiwi, banan eller vad man nu gillar för frukt. Man kan även blanda olika frukter. Bara fantasin sätter gränser!

Supergott och så enkelt att göra!

Nyttigt godis - mangoremmar

Nyttigt godis – mangoremmar

Mangoremmar

1 mogen mango
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 50 grader varmluft. Mixa mangon och vaniljpulvret till en puré. Den ska vara lös men inte rinnig. Bre ut purén tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Torka i mitten av ugnen i ca 2-3 timmar. När den inte längre är kletig är den klar. Klipp till lagom stora remsor med en sax och rulla ihop. Förvara i en tätsluten burk i kylen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *