Nyttiga cupcakes
Ja, jag älskar det mesta som är onyttigt. Godis, glass, bullar, kakor, you name it. Men som jag skrivit förut, man kan äta allt men inte hela tiden. Nyttiga alternativ är en väg att gå om man vill äta något extra gott lite oftare. Under pandemin har vi prövat på en hel del olika recept på nyttiga sötsaker man kan äta även som mellanmål. Vi har testat olika varianter och modifierat recept för att hitta fram till det just vi gillar. Till exempel dessa nyttiga cupcakes. Basen är en proteinrik och nyttig muffins som funkar bra helt för sig själva, men i just det här fallet toppat med en god och nyttig frosting.
Chokladmuffins, ca 10 st
2 dl havregryn
2 dl Tyngre Kasein Chokladkaka eller Chokladboll
1 msk rapsolja
2 ägg
2 dl lättmjölk
3-4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 – 1 kryddmått salt
Frosting
1 dl Tyngre Kasein Chokladkaka
1/2 dl kakao
1/2 dl sötströ eller liknande
50 g Philadelphia light
1 1/2 dl Milda mat lätt 4%
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur dadlarna och mixa dom i en handmixer. Havregrynen kan med fördel även dom mixas en stund med handmixer för att få ner dom i storlek. Häll ner alla ingredienser i en bunke och rör om till en slät smet. Fördela i ca 8-10 muffinsformar.
Grädda i ugnen 9-10 minuter.
Gör frostingen och ställ in kylen 10-15 minuter Låt muffinsen kallna och bred sedan på frostingen. Toppa med kokos. Förvara i kylskåp. Håller cirka en vecka.
Senaste kommentarer