Nyttiga cupcakes

Nyttiga cupcakes med basen av nyttig muffins toppat med en proteinrik chokladkräm.
Nyttiga cupcakes med basen av nyttig muffins toppat med en proteinrik chokladkräm.

Ja, jag älskar det mesta som är onyttigt. Godis, glass, bullar, kakor, you name it. Men som jag skrivit förut, man kan äta allt men inte hela tiden. Nyttiga alternativ är en väg att gå om man vill äta något extra gott lite oftare. Under pandemin har vi prövat på en hel del olika recept på nyttiga sötsaker man kan äta även som mellanmål. Vi har testat olika varianter och modifierat recept för att hitta fram till det just vi gillar. Till exempel dessa nyttiga cupcakes. Basen är en proteinrik och nyttig muffins som funkar bra helt för sig själva, men i just det här fallet toppat med en god och nyttig frosting.

Proteinrika muffins
Proteinrika muffins

Chokladmuffins, ca 10 st

2 dl havregryn
2 dl Tyngre Kasein Chokladkaka eller Chokladboll
1 msk rapsolja
2 ägg
2 dl lättmjölk
3-4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 – 1 kryddmått salt

Frosting
1 dl Tyngre Kasein Chokladkaka
1/2 dl kakao
1/2 dl sötströ eller liknande
50 g Philadelphia light
1 1/2 dl Milda mat lätt 4%

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur dadlarna och mixa dom i en handmixer. Havregrynen kan med fördel även dom mixas en stund med handmixer för att få ner dom i storlek. Häll ner alla ingredienser i en bunke och rör om till en slät smet. Fördela i ca 8-10 muffinsformar.

Grädda i ugnen 9-10 minuter.

Gör frostingen och ställ in kylen 10-15 minuter Låt muffinsen kallna och bred sedan på frostingen. Toppa med kokos. Förvara i kylskåp. Håller cirka en vecka.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *